«НА ОДНОГО ЛІНІЙНОГО ДИСТАНЦІЇ!..»

Поділитися
Парад, що пройде головною вулицею Києва Хрещатиком 24 серпня, буде найбільшим в історії Незалежної України...

Парад, що пройде головною вулицею Києва Хрещатиком 24 серпня, буде найбільшим в історії Незалежної України.

Про це в п’ятницю повідомив журналістів перший заступник міністра оборони Іван Біжан на аеродромі київського заводу «Авіант», де відбулося спільне тренування батальйонів для участі в параді на честь 10-ї річниці Незалежності України.

За словами І.Біжана, у ритуал параду внесено деякі зміни. Зокрема, за пропозицією Міноборони й за рішенням Президента України, парад починатиметься з підняття Державного прапора України, чого раніше не було.

Збільшена також кількість піхотних батальйонів і механізованих колон, що пройдуть Хрещатиком.

І.Біжан нагадав, що в параді візьмуть участь нові українські танки
Т-84 (як повідомлялося, з Харкова на парад у Київ відправлено 10 танків Т-84 — вага кожного при повному озброєнні — 48 тонн).

Заступник міністра повідомив, що 6 тис. військових вишикуються в 19 «коробок», в одній із яких військові будуть вбрані в стародавню козацьку форму. У параді візьме участь понад 300 одиниць техніки й літаків.

Хрещатиком пройдуть дві роти танків, до гусениць яких прикріплять гумові башмаки, щоб не псувати покриття головної вулиці столиці, повідомив І.Біжан. За його словами, кількість танків, що візьмуть участь у параді, розрахована так, щоб їх проходження Хрещатиком не призвело до руйнувань на ділянках вулиці, що нині реконструюються (підземні приміщення на Майдані Незалежності. — ІФ).

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі