МИКОЛА ЯНОВИЧ ПОСКАРЖИВСЯ ДИПЛОМАТАМ НА ПДВ

Поділитися
Дія податку на додану вартість — одна з найгостріших проблем податкової системи України, заявив глава Державної податкової адміністрації Микола Азаров на зустрічі з українськими дипломатами в Києві в середу...

Дія податку на додану вартість — одна з найгостріших проблем податкової системи України, заявив глава Державної податкової адміністрації Микола Азаров на зустрічі з українськими дипломатами в Києві в середу.

«Податок, по суті, покликаний відігравати роль «оборотних коштів» державного бюджету, став джерелом його знекровлення», — сказав він.

За словами голови ДПАУ, частка валового внутрішнього продукту, що перерозподіляється через бюджет у вигляді ПДВ, скоротилася з 8,8% 1997 року до 5,1% у бюджетних призначеннях на 2002-й. Причому «відбувається це на тлі зростання обсягів відшкодування ПДВ економіці на 60%», — підкреслив М.Азаров, повідомивши, що торік відшкодування становило 132% до рівня 2000-го. Інакше кажучи, «держава фактично інвестує в конкретні комерційні підприємства-експортери».

М.Азаров повідомив, що 2001 року платникам-боржникам було списано 6,5 млрд. боргів з ПДВ, але вони вже встигли нагромадити близько 3,8 млрд. нової заборгованості з цього податку.

За його словами, «незаконне відшкодування з бюджету ПДВ стало різновидом кримінального бізнесу, про загрозливі масштаби якого свідчить те, що торік податкова міліція виявила і запобігла безпідставному відшкодуванню понад 1 млрд. грн.». «Це чверть реально відшкодованого «живими» грошима ПДВ», — підкреслив головний податківець країни.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі