НОВИНИ

Поділитися
У Крим — і влітку, і взимку У Криму є всі шанси стати цілорічним курортом — у цьому впевнений голова кримського уряду Сергій Куніцин...

У Крим — і влітку, і взимку

У Криму є всі шанси стати цілорічним курортом — у цьому впевнений голова кримського уряду Сергій Куніцин. Виступаючи на нараді з питань розвитку санаторно-курортного комплексу Криму, він заявив, що найближчим часом кримські здравниці повинні поступово перейти на 12-місячний цикл, а не працювати три місяці на рік, як тепер. Ясна річ, необхідно встановити гнучку цінову політику, аби привабити відпочиваючих, а також поліпшити сервіс.

На нараді було заявлено про намір кримського уряду розпочати процес передачі нерентабельних державних і відомчих пансіонатів і санаторіїв у приватну власність. За даними кримського уряду, на сьогодні понад 5 мільярдів гривень доходів від туризму перебуває в тіні. Передусім це пов’язано з неврегульованістю питань оподаткування й сертифікації приватного сектора.

Українську візу — в Україні

Кабінет міністрів України підписав постанову, за якою громадяни — члени ЄС, а також жителі США, Канади, Швейцарії і Японії, котрі в’їжджають в Україну як туристи, зможуть одержати візу відразу після прильоту. Як пояснили в Міністерстві закордонних справ, якщо іноземні громадяни приїхали відпочити на термін до восьми діб і мають туристичну путівку, візу вони можуть одержати й в аеропортах Сімферополя й Одеси, а також в Одеському морському порту, де є необхідні служби пропуску. За прогнозами фахівців, спрощення візового режиму для туристів має помітно позначитися на припливі іноземних туристів в Україну вже з осені.

Путівку можна буде купити на Виставці

У Москві у 58-му павільйоні Всеросійського виставкового центру (колишня ВДНГ) відкрилася постійно діюча експозиція «Україна». Керівництво ВВЦ передало павільйон у довгострокову оренду фірмі «Промфінінвест», яка й працюватиме над концепцією української експозиції. Як повідомив «ДТ» генеральний директор фірми Олександр Красноперов, в одному з залів павільйону розміститься туристична експозиція, де жителі Росії зможуть одержати не тільки найбільш повну інформацію про всі туристичні центри й регіони України, а й просто біля стенда замовити будь-який уподобаний туристичний маршрут. Тут буде зібрано проспекти й каталоги турфірм, а згодом демонструватимуться й фільми про різні регіони України.

Переліт із Москви до Одеси
за ціною купейного квитка потяга

З початку червня між Одесою та Москвою відкрито новий авіарейс. Щотижня для його 18 пасажирів, які прилітають до перлини у моря за туристичними путівками, встановлено спеціальний тариф. Ціна авіаквитків Москва—Одеса—Москва буде майже такою ж, як і квитка у купейному вагоні пасажирського поїзда. У подальшому кількість пасажирів цього авіарейсу буде поступово збільшуватись. Подібну практику візьмуть на озброєння і на інших авіарейсах між Одесою та Москвою.

Українські туристичні новини розповсюджуватиме РАТА

Відтепер новини українського туристичного ринку будуть друкуватися у найпрестижніших російських виданнях — журналі «Турбізнес» та щоденних інформаційних випусках Російської асоціації туристичних агентств (РАТА). Такий результат переговорів між Національною туристичною організацією та редакціями провідних російських туристичних видань. Попередньо домовлено про обмін інформацією щодо розвитку туристичного ринку обох країн, проведення прес-турів для журналістів обох країн та «круглих столів». Московські журналісти планують здійснити перший «десант» в Україну під час проведення Міжнародного туристичного салону «Україна-2002», що відбудеться на початку жовтня у Києві.

Спеціальний дитячий потяг
із Криму у Республіку Комі

Вперше у Криму з’явився спеціалізований дитячий поїзд, який курсує за маршрутом Лабитнангі (Республіка Комі, Росія) — Сімферополь. Потяг із 14 вагонів сформовано для перевезення дітей, які відпочиватимуть у Криму. Окрім того, найближчим часом мають з’явитися швидкісні електропоїзди, що сполучатимуть Сімферополь з Дніпропетровськом та Євпаторією. На відміну від звичайних, ними можна дістатися до пункту призначення у півтора рази швидше аніж звичайними. У цих поїздах так само будуть окремі дитячі вагони. Відтепер дістатися від Дніпропетровська до Сімферополя можна всього лише за шість годин.

Підготовлено інформаційним центром
Національної туристичної організації

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі