БОРГИ ПО ЗАРПЛАТІ РІЗКО ЗБІЛЬШИЛИСЯ

Поділитися
Заборгованість по заробітній платі в Україні за минулий місяць збільшилася на 4,1 млрд. грн. або в 2,4 разу, і за станом на 1 листопада склала 6,9 млрд...

Заборгованість по заробітній платі в Україні за минулий місяць збільшилася на 4,1 млрд. грн. або в 2,4 разу, і за станом на 1 листопада склала 6,9 млрд. грн.

Про це заявив на селекторній нараді в п’ятницю в Києві заступник державного секретаря Міністерства фінансів Олександр Яременко.

При цьому, за його словами, найбільше зростання заборгованості спостерігається в сфері освіти — із 449 тис. грн. до 2,8 млн. грн., охорони здоров’я — із 1,4 млн. грн. до 2,3 млн. грн., культури — із 237 тис. грн. до 544 тис. грн.

«Це ті сфери, у яких і без того заробітна плата далеко не високого рівня, а ми нарощуємо заборгованість», — відзначив він.

Як повідомив О.Яременко, за станом на 1 листопада найбільше зростання заборгованості спостерігається в Івано-Франківській області — на 1,6 млн. грн. Зростають борги по зарплаті також у Тернопільській, Запорізькій, Кіровоградській областях. З’явилася заборгованість по зарплаті в Криму, Одеській, Донецькій і Чернівецькій областях. У цілому борги по виплаті зарплати на 1 листопада були в 11 регіонах України.

Заборгованість по виплаті допомоги малозабезпеченим сім’ям протягом жовтня зросла на 4,4 млн. грн. або на 6,2% і за станом на 1 листопада мала місце в 12 регіонах на загальну суму 75 млн. грн.

Водночас, підкреслив О.Яременко, практично в повному обсязі виплачено дотації вирівнювання всім областям, де на 1 листопада склалася заборгованість по заробітній платі.

Міністр праці України Іван Сахань заявив у свою чергу, що з початку 2002 року борг по виплаті заробітної плати був скорочений на 368,6 млн. грн. (на 13%) і на 1 жовтня, за даними Держкомстату, склав 2,4 млрд. грн.

За його словами, на 26,8% (845,7 тис. чоловік) протягом поточного року зменшилася кількість штатних працівників, котрим своєчасно не виплачували заробітну плату. Їхня чисельність на 1 листопада склала 2,3 млн. чоловік (18,9% від загальної кількості працюючих).

Міністр також заявив, що «на 1 січня 2003 року заборгованості по виплатах заробітної плати не буде». «Ми вважаємо, що заборгованість має залишитися тільки та, що є юридично неможливою для повернення. Решта боргів мають бути максимально виплачені», — підкреслив І.Сахань.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі