СЕКРЕТИ ВИХОВАННЯ

Поділитися
У психолога Ентоні Вульфа, людини, котра стоїть між розгубленими батьками та їхніми егоїстичними ...

У психолога Ентоні Вульфа, людини, котра стоїть між розгубленими батьками та їхніми егоїстичними дітьми, є теорія, за допомогою якої він пояснює, чому наші діти можуть бути такими неслухняними вдома й водночас такими чарівними в колі вчителів і батьків своїх друзів.

У книзі «Секрети виховання» Вульф говорить, що діти, незалежно від віку, мають два боки особистості: «дорослий» і «дитячий». Граючи роль «дорослого» у школі, діти приходять додому і, ледь устигнувши зняти рюкзак, починають грати роль «дитини», намагаються розслабитися. Природно, їм не потрібні конфлікти, стреси, їм не хочеться чути жодних вимог стосовно себе. Усе, чого дитина хоче, — це їсти нездорову їжу, дивитися телевізор, зачинитися у своїй кімнаті і слухати музику або по Internet посилати нескінченні повідомлення всім, із ким щойно розпрощався у школі.

«Дитина» не хоче вішати одяг у спеціально відведені для цього місця, не кажучи вже про допомогу по дому і виконання домашнього завдання. І що абсолютно очевидно, «дитина» не хоче мати справу зі своїми причепливими та буркотливими батьками.

У своїй теорії Вульф не вводить якихось вікових обмежень на поняття «дорослий», «дитина». По суті, пояснює він, ця двоїстість особистості властива і дорослим.

Батьки, повертаючись додому після важкого дня, теж хочуть хоча б на якийсь час стати «дітьми», почуватися комфортно у власному домі і не зустрічати ніяких вимог із боку близьких. Ось чому всі ці «діти» в одній кімнаті так часто перебувають на межі конфлікту.

Напевно, кожному, у кого є діти, знайома подібна ситуація. Повернувшись зі школи, ваша дитина кидає речі прямо у вітальні, замість того щоб акуратно повісити їх у шафу. Вона хоче обідати обов’язково біля телевізора, лягати спати пізно, пізніше повертатися додому і, природно, не відповідати на запитання типу: «Куди ти йдеш?» і «Коли ти повернешся?» Вона залишає рушники і одяг на підлозі у ванній, а брудний посуд — по всьому домі.

І якщо ваші близькі перебувають на межі зриву чи в пошуках нового методу боротьби зі своїм дитям, просто поясніть їм теорію Вульфа — можливо, їм стане трохи легше.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі