Запорізький автомобілебудівний завод — найкращий роботодавець року

Поділитися
Переможцем ІV Всеукраїнського конкурсу на звання «Кращий роботодавець року» стало закрите акціонерне товариство з іноземними інвестиціями «Запорізький автомобілебудівний завод»...

Переможцем ІV Всеукраїнського конкурсу на звання «Кращий роботодавець року» стало закрите акціонерне товариство з іноземними інвестиціями «Запорізький автомобілебудівний завод».

У щорічному конкурсі, в якому беруть участь близько шести тисяч українських підприємств, запорізький автозавод став одним із переможців у номінації «Підприємства з кількістю працюючих понад п’ять тисяч». За підсумками 2003 року та першої половини 2004-го, ЗАЗ істотно розширив усі ланки виробництва, збільшив виробничі обсяги і тим самим сприяв розвиткові інфраструктури регіону.

Природно, в міру нарощування виробництва зростає й кількість персоналу. Так, станом на 1 серпня 2004 року на ЗАТ «ЗАЗ» працювало майже 18 тис. чоловік, що на 25% більше, ніж на початку серпня 2003-го. А середня заробітна плата збільшилася в півтора разу і становить нині майже тисячу гривень на місяць.

Варто відзначити, що досить високі для цього регіону зарплати — не єдине, що заохочує працювати на заводі. Керівники, інженери, майстри й навіть звичайні робітники навчаються і підвищують власний кваліфікаційний рівень. І не будь-де: упроваджуючи нове устаткування, що дає змогу випускати в Запоріжжі німецькі автомобілі «Опель», керівництво заводу вже відправило 77 спеціалістів до автомобілебудівних підприємств Німеччини, Бельгії та Польщі, де ті знайомилися з технологіями, особливостями роботи обладнання тощо.

Ще однією вагомою складовою соціальної програми є навчання персоналу, що проводиться відповідно до вимог міжнародної системи менеджменту якості, сертифікованої європейським «Бюро Верітас» за стандартами ISO 9001:2000. Щорічно в навчальному центрі підприємства проходять підготовку понад п’ять тисяч працівників. Лише за перше півріччя 2004 року навчання пройшли понад 2,5 тис. чоловік, що на 5% більше, ніж за аналогічний період минулого року. Зі створенням всеукраїнської асоціації «Профтехавто» учбова база підприємства проходить модернізацію: тут буде організоване виробниче навчання кадрів для автомобільної промисловості України.

Приємно, що працівники можуть не лише навчатися, але й отримувати належний соціальний захист і підтримку. У лікувально-оздоровчих центрах заводу, ЗАЗівських базах відпочинку та дитячих таборах у першій половині цього року відпочивали та лікувалися майже дві тисячі співробітників, у тому числі більш як 800 дітей співробітників. Крім того, з метою більш раціонального та ефективного лікування працюючих, для забезпечення якісного виконання виробничої програми, керівництво заводу започаткувало програму медичного страхування співробітників спільно з ВАТ «Українська страхова компанія «Гарант-Авто». На сьогодні в компанії застраховано понад 13 тис. працівників.

Власне, робочі місця створюються не лише на самому заводі, але й на інших підприємствах автомобільної галузі, адже близько 50% автомобільних комплектуючих та запчастин, із яких складають ЗАЗівські автомобілі, — вітчизняного виробництва. Діяльність заводу, з конвеєра якого сходять машини українських та іноземних марок, давно вже стала запорукою економічної та соціальної стабільності усього регіону. За останні роки, з активним розвитком виробництва, його роль значно посилилася. З минулого року на заводі відбувається масштабна реконструкція. Лише протягом першого півріччя підприємством було придбано, збудовано та введено в експлуатацію більш як 15 тис. кв. м виробничих площ. Нині загальна виробнича площа ЗАТ «ЗАЗ» перевищує 750 тис. кв. метрів. Зростання обсягів виробництва досить показове — 215 % протягом року. Але, судячи з усього, ЗАЗ на таких показниках не зупиниться.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі