Поверни собі радість руху

Поділитися
Відомий англійський поет Семюель Джонсон сказав: «Жити — це означає безперервно рухатися вперед»...

Відомий англійський поет Семюель Джонсон сказав: «Жити — це означає безперервно рухатися вперед». А що за життя, коли, як мовиться, «ні вперед ні назад»? Остеохондроз, остеоартроз, інші дегенеративно-дистрофічні захворювання хрящів та суглобів дедалі більше отруюють існування сучасної людини. Але якщо раніше ці недуги починали дошкуляти людям у похилому віці, то тепер віковий поріг значно знизився. Причина цього — зворотний бік технічного прогресу — гіподинамія, що в перекладі загальнозрозумілою мовою означає не що інше, як малорухливий спосіб життя. «Сидяча» робота в офісі, багатогодинне перебування перед монітором комп’ютера, що чергується з домашнім «відпочинком» біля телевізійного екрана, відмова від піших прогулянок на користь транспортних засобів...

Однак хоч би які зручні транспортні засоби пропонувала нам цивілізація, вони не здатні компенсувати втрату «м’язової радості», яку дає людині фізична активність. Тому дедалі більше людей, прив’язаних роботою до офісного столу, прагнуть активно проводити своє дозвілля — на тенісному корті, футбольному полі чи спортивному майданчику. Однак тут їх підстерігає інша неприємність — можливість одержати травму. Вивихи, розтяги, забиті місця — серйозне випробування на міцність наших суглобів.

Як наслідок, близько 3,6 мільйона українців страждають на захворювання опорно-рухового апарата. Причому 600 тисяч із них не здатні самостійно дійти до аптеки, щоб купити ліки.

Біль у суглобі викликаний порушенням утворення природного суглобного змащення, через що його тертьові поверхні стають «шорсткими». Це обмежує рухливість суглоба і викликає біль під час руху. Як правило, у таких випадках заведено лікуватися традиційними болезаспокійливими і протизапальними засобами. Але багато їх, зменшуючи запалення й тамуючи біль, не стимулюють вироблення організмом речовин, які утворюють внутрішньосуглобову змазку, а іноді навіть пригнічують цей процес. Одне слово, не зціляють, а тільки придушують симптоми. Адже біль — це не захворювання, а лише сигнал про його наявність. Позбувшись його, людина вважає, що хвороба відступила, а вона тим часом продовжує прогресувати. Тому при остеоартрозі й інших дегенеративно-дистрофічних захворюваннях самих протизапальних і болезаспокійливих препаратів замало. «Зношений» суглоб потребує не лише знеболення, а й «будівельного матеріалу» для відновлення суглобної тканини.

Хондропротектори (у перекладі — захисники хряща) — нове слово в лікуванні зазначених захворювань. Саме ці речовини і є будівельним матеріалом для суглобної, хрящової тканини та природної внутрішньосуглобової рідини. Донедавна таких препаратів у нашій країні не було. І тільки тепер в Україні офіційно зареєстровано (реєстраційне свідоцтво МОЗ України № Р. 02.03/05996 від 24.03.2003 р.) новий комбінований лікарський засіб — Терафлекс із серії Health Life виробництва фармацевтичної компанії «Сагмел Інк.» (США). Речовини, які містяться в ньому, організм використовує для відновлення суглобної, хрящової тканини і внутрішньосуглобової рідини. Основними складовими препарату є хондроїтин і глюкозамін, отримувані з хрящів тихоокеанських акул та крабових панцирів. Хондроїтин — структурний компонент суглобних оболонок, хрящової тканини і внутрішньосуглобової рідини. Саме він утворює так звану природну суглобну змазку, завдяки якій ми можемо нормально рухатися. Цей компонент знижує інтенсивність запалення, зменшує біль, покращує рухливість суглобів. Натомість глюкозамін бере участь у синтезі речовин, які слугують будівельним матеріалом для суглобних оболонок, внутрішньосуглобової рідини та хрящової тканини.

Така комбінація не випадкова. Якщо хондроїтин компенсує дефіцит природної суглобної змазки, то глюкозамін забезпечує її безперервне виробництво самим організмом, щоб той не розучився самостійно виробляти речовини, необхідні для хрящової та суглобної тканини. У результаті такої взаємодії сповільнюється руйнація хряща, знижується інтенсивність запалення, відступає біль, поліпшується рухливість суглобів, підвищується якість життя пацієнтів.

Такі властивості препарату були гідно оцінені спеціалістами, які використовували його в клінічній практиці і рекомендували для широкого застосування в комплексному лікуванні багатьох захворювань і травм опорно-рухового апарата.

Однак, турбуючись про власне здоров’я і благополуччя, не слід забувати про людей старшого покоління, передусім про своїх батьків, які зробили все для того, аби їхні діти знайшли своє місце в житті. Відомо, що з віком суглоби втрачають колишню рухливість, і настає час, коли активний рух завдає фізичного болю. Терафлекс допоможе найдорожчим для нас людям продовжити свою молодість. Тим більше що цей ефективний і безпечний лікарський засіб має ще одну незаперечну перевагу — оптимальне співвідношення ціни та якості.

Скільки написано про радість руху, про щастя пробігтися босоніж по росі. І як же боляче буває тим, для кого саме слово «біг» асоціюється передусім не з задоволенням, а з пекучим болем у суглобах? Але, довіривши Терафлексу своє здоров’я, ви міцно стоятимете на ногах і в прямому, і в переносному значенні.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі