Дорогу здолає той, хто знає

Поділитися
За даними столичної ДАІ, 2006 року на київських дорогах було травмовано 267 дітей, дев’ять внаслідок автомобільних аварій загинули...

За даними столичної ДАІ, 2006 року на київських дорогах було травмовано 267 дітей, дев’ять внаслідок автомобільних аварій загинули.

За неофіційними даними, на дороги столиці зараз виїжджає не менш як 900 тис. автомобілів. Транспортний потік настільки щільний, що іноді навіть дорослому складно перейти дорогу. Поступове зникнення дитячих майданчиків, парків і скверів переносить дитячі ігри на тротуар і, на жаль, проїжджу частину. Популярний у дітвори майже цілий рік велоспорт — аж ніяк не безпечний, чимало дорослих катаються на велосипедах виключно рано вранці, коли трафік не настільки щільний. Як же убезпечити дітей?

ДАІ щороку проводить акції, присвячені безпеці на дорогах, наприкінці літніх шкільних канікул — це вже стало доброю традицією. Цього року програму, створену ДАІ та спеціалістами органів освіти м. Києва за підтримки компанії «Шелл», було презентовано значно раніше. «Обкатку» вона пройде у Святошинському районі Києва — тут найбільша концентрація шкіл і, на думку представників компанії, програма буде значно ефективнішою.

7 тис. дітей навчатимуть безпечно поводитися на дорогах. Тексти прості для розуміння, а на картах і фотографіях зображено небезпечні ділянки дороги мікрорайонів, де, власне, живуть діти. Таким чином діти вчаться орієнтуватися у звичному для них районі, із прив’язкою до розташування шкіл, парків.

«Шелл» розповсюдить 7000 підручників для школярів, консультаційні посібники для 300 учителів і 300 кольорових карт із прив’язкою до об’єктів району і позначеними небезпечними, з погляду дорожнього руху, місцями в 43 школах району.

«Компанію «Шелл» цікавить питання навчання безпечної поведінки на дорогах у всьому світі. Ми раді, що знайшли чудових партнерів для програми в ДАІ міста Києва і викладачів, які поділяють наше бажання зробити дороги безпечними для всіх учасників дорожнього руху, особливо для наших дітей», — зазначив Патрік ван Дале, генеральний менеджер компанії «Шелл» в Україні.

Щороку у світі внаслідок ДТП гине мільйон людей, а 20 мільйонів дістають травми. На думку представників компанії, ситуацію можна виправити, якщо спонсорувати шкільні освітні програми про безпечну поведінку на дорогах.

Заступник начальника УДАІ ГУ МВС України в м. Києві Петро Трухан висловив подяку компанії-ініціатору і висловив сподівання, що ці уроки врятують не одне життя. З огляду на те, що сьогодні відбувається на дорогах, іноді здається, що подібна програма була б не зайвою і для дорослих, які перебігають шестисмугові магістралі над підземними переходами у той час, як інші «трішечки» перевищують швидкість і продовжують рухатися на «ще зелений»...

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі