Тарута боротиметься з «УкрГазЕнерго»

Поділитися
Корпорація «Індустріальний союз Донбасу» відстоюватиме свої інтереси в судовому порядку у зв'язку з рішенням ВАТ «УкрГазЕнерго» підвищити ціни на газ для промислових підприємств...

Корпорація «Індустріальний союз Донбасу» відстоюватиме свої інтереси в судовому порядку у зв'язку з рішенням ВАТ «УкрГазЕнерго» підвищити ціни на газ для промислових підприємств. Про це в інтерв'ю «ДТ» заявив директор «ІСД» Сергій Тарута, дорікнувши уряду за потурання газовому монополісту.

«Позавчора суд у Дніпропетровську ухвалив рішення про припинення рішення ЗАТ «УкрГазЕнерго» щодо обмеження постачання газу одному з підприємств (у Дніпро­дзержинську) нашої групи до вирішення питання по суті», — повідомив Тарута, додавши, що позови у відношенні «УкрГазЕнерго» направлено також у столичні суди.

Він наголосив, що вважає це питання принциповим. «Це проблема не тільки наших підприємств. Це проблема всієї економіки України, коли витрати на транзит і зберігання газу перекладають на плечі всієї промисловості, а врешті-решт — і кожного платника податків», — пояснив директор «ІСД».

При цьому він відзначив, що вирішення питання лежить не лише в економічній, але й у політичній площині: «Річ у тому, що створюється прецедент, який згодом може спровокувати ланцюгову реакцію при кожному бажанні газового монополіста підвищувати ціни на свої товари й послуги».

Крім того, Сергій Тарута дорікнув уряду за потурання газовому монополісту.

«На жаль, на сьогодні Кабінет міністрів України цю ситуацію взагалі не розглядає, — відзначив він. — Ми погодилися б із будь-яким рішенням уряду, але це має бути саме його рішення, а не примха монопольного газового постачальника, на захист якого практично стали й Антимонопольний комітет України, і Національна комісія регулювання електроенергетики».

Тарута розкритикував позицію НКРЕ, яка вважає існуючий конфлікт проблемою взаємин винятково господарюючих суб'єктів: «Виходить, що спочатку створили газового монополіста, а потім кажуть нам: розбирайтеся між собою. Насправді це велике потурання».

«У судовому порядку ми намагаємося відстояти свої інтереси, — підсумував директор «ІСД». — І цей процес уже підтримують багато підприємств. Вони згодні з тим, що треба виробити спільну позицію й діяти спільно, напрацьовувати загальні правила протидії газовому монополістові».

Детальніше читайте в інтерв'ю Івана Гонти із Сергієм Тарутою у свіжому номері «ДТ».

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі