Борода з вати. Українські канали відкрили свої новорічні «карти»

Поділитися
Новорічні жнива для ТВ — період перезбудження. Як з економічних, так і з естетичних мотивів. Головні українські канали вже подали свої «заявки» з пропозиціями «як нам зустріти новий 2008 рік»...

Новорічні жнива для ТВ — період перезбудження. Як з економічних, так і з естетичних мотивів. Головні українські канали вже подали свої «заявки» з пропозиціями «як нам зустріти новий 2008 рік». «Інтер» дуже обрадує попсоненависників, перетворивши у своєму шоу Могилевську — на вампіра, а Сердючку — на кримінальний елемент. «1+1» знайшов для Михайла Михайловича Поплавського «класичний образ» — Попандопуло. ICTV домучує у своїх «римейках» Лесю й Рому, відправляючи парочку в мандрівку за мільйоном. А СТБ обійшов усіх конкурентів, набувши монопольних прав на «Іронію долі» й інший золотий фонд «Мосфільму», котрий, як і раніше, годує наші ситі канали.

Команда Ганни Безлюдної на «Інтері» цього разу вирішила піти «іншим шляхом» — і не повторювати за інерцією пройдене, адаптуючи під новорічні мюзикли старі доморослі сюжети. Тепер замахнулися на голлівудське. На «Ніч у музеї» (американський оригінал із Беном Стіллером). Зрозуміла річ, тепер буде кіно з нашими співаками, з нашими декораціями і з очікуваним сценарієм-конферансом Володимира Зеленського (і його ж «Кварталом»). Повна назва проекту — «Дуже новорічне кіно, або Ніч у музеї». Знімати почали ще у жовтні. І вклалися, взагалі-то, тижнів у два. Деяких російських артистів (Вайкуле, Ніколаєва, Мойсєєва), котрих запросили на «круглий» 11-річний ювілей каналу, паралельно задіяли й у цьо­му «музеї». Сюжет прекрасний: сторож залишає студентові Васі ключі від музею, а цей недоук лізе зі своїм «статутом» не в той — давній — монастир... І, природно, деякі «експонати» начебто оживають. Експонатів (і не тільки) відповідно грають і співають Олександр Пономарьов, Остап Ступка, Ані Лорак і багато-багато інших. Могилевську представлять вампіром, Сердючку з матінкою — кримінальним маргінесом. А радник президента й відомий співак Володимир Гришко стане Кощієм Безсмертним. Будуть також Сєрьога, Повалій, Лоліта, Басков, «Авіатори» й інші не зовсім ще збиті льотчики. Виробництво «Ночі» взяла на себе компанія «Фільм Плюс Продакшн», а координацію проекту здійснював її генеральний продюсер Михайло Крупієвський. Прем’єра — у Новорічну ніч.

Крім інших новорічних радощів, «Інтер» уже з наступного тижня запускає потенційно рейтинговий проект — «Дві зірки» з Аллою Пугачовою й Максимом Галкіним. Прем’єра відбудеться в нас на день раніше, ніж у Росії, а сама програма розтягнеться місяців на два (ефіри по суботах до й після «Подробиць»).

***

Канал «1+1» довго запрягав, але, здається, в дорогу вже вирушив. Передбачалося, що головний новорічний продукт для каналу зніме московський СТС (режисер Єгор Дружинін). Але вирішили обійтися не просто самотужки, а виключно українськими кадрами. Навіть духу від російських поп-зірок у майбутньому проекті не відчуєте! (Це принцип, чи що?) Зате поступилися цим «принципом» у сценарній і репертуарній основі. Робоча назва шоу — «Кумедні пісні про головне». Тобто веселі пісеньки зі старого доброго радянського кіно. З приводу
«...про головне» є деякі побоювання. Чи не розсердиться Костянтин Ернст із Першого російського, який фактично «приватизував» цей бренд («про головне») і тепер «про головне» в нього все підряд — навіть «Прогноз погоди». У «Кумедних піснях» очікується тотальний бенефіс Юри Горбунова, він буде єдиний у багатьох особах. А от вітчизняні артисти приміряли на себе по одній масці. Пономарьов опуститься на «дно життя» — начебто бомж. Повалій з’явиться в чоловічому образі. А Поплавський — у класичному: Попандопуло з легендарного «Весілля в Малинівці». Могилевська й Яма проспівають «Мані, мані», Тіна Кароль — мироновське «А бабочка крылышками бяк-бяк-бяк». Режисер майбутніх веселощів — Андрій Дончик («Украдене щастя»).

***

«Мільйон від Діда Мороза» — так назвав свій новорічний ексклюзив канал ICTV. 31 грудня, коли всі нормальні кіногерої ходять у лазню, Леся й Рома роблять те, що й мусять робити виверткі українці напередодні свята — друкують на кольоровому ксероксі грошики! У зв’язку з інфляцією й примарою нового уряду. Вже потім мішок цих грошей потрапить не в ті руки. І, відповідно, сюжетна плутанина глядачеві гарантована. Отож стара зла приказка — «Здравствуй, Дедушка Мороз, борода из ваты, ты подарки нам принес, негодяй горбатый?» — у зв’язку з ксерокс­ними мільйонами могла б стати й слоганом проекту. Головні ролі, як і раніше (й, очевидно, до глибокої старості), грають Дмитро Лаленков та Ірма Вітовська. Їм на допомогу — Євген Паперний, Лев Сомов, Тамара Яценко, Ігор Гнездилов. Покажуть фільм 31 грудня о 20.00. Ще канал жовтогарячої зірки передбачає запустити велику новорічну дискотеку з жагучого репертуару 80-х років — це те, що справді не набридне.

***

Новий канал у своєму новорічному мовленні використовує вже перевірений продукт. Станеться щасливе об’єднання «Фабрики зірок» і серіалу «Щасливі разом». Героїня серіалу вирішує потрапити на «Фабрику» Юрія Нікітіна. А потрапити туди, як мені здається, не так і складно — головне, голосу не мати. ТРК «Україна» вже щосили анонсує великий придбаний формат «Льодовиковий період» (він з успіхом іде на Першому російському). А вишуканим новорічним телеменю «України», швидше за все, стане все та ж сама продукція Made in Rassia, і не будемо кривити душею — вона ж часом і якісна буває.

***

СТБ в останній день 2007 року намірився взяти своїх глядачів змором. І, починаючи з третьої години (дня) і до глибокої ночі (з рекламними перебивками), тут піде суцільний Задорнов. Такий собі «марафон божевілля». Це, звичайно, блискучий експеримент. Щоб уже наїлися цього гумору до «не можу», а потім, гляди, і «Лебединого озера» комусь захотілося. А не тільки «битви екстрасенсів». Утім, про що ви... Ця «битва» тільки починається. Вже в перший день 2008-го СТБ запустить всі дев’ять «битв» підряд. А потім, дасть бог, і дочекаємося, хто ж вийде переможцем з екстрасенсної сутички.

Тим часом у СТБ є чудовий новорічний козир у 2008-му. Цей канал — єдиний з усіх українських — якимось дивом виборов права на ексклюзивний показ (суто на СТБ!) золотої колекції кіностудії «Мосфільм». Тобто таких, що ніколи не приїдаються — «Іронія долі», «Діамантова рука», «Службовий роман» або «Джентльмени удачі» на певний час знайдуть жорстку приписку саме на цьому каналі Віктора Михайловича. Раніше, нагадаю, все це легендарне кіно активно й рейтингово крутилося й на «Інтері», й на «плюсах», і на НТН. Усе-таки яка ж підла ця «іронія долі». Картини ці годують десятиліттями й без того ситі канали, а артисти, які знімалися в цих фільмах, найчастіше доживають свій вік у злиднях і безгрішші... І їхні драматичні безсріблені долі — того же Віціна, та й Мордюкової, й Вії Артмане, того ж таки Раднера Муратова, — лише предмет нинішніх документальних кіноспекуляцій. Причому один показ такої кіноспекуляції в ефірі тягне на добрячий десяток тисяч євро... Але це вже інша, не новорічна, історія.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі