Час відступу демократії та острівці свободи

Поділитися
Другий рік поспіль демократія у світі переживає нелегкий період, п’ята частина країн світу зробила крок назад в сфері політичних прав і громадянських свобод...

Другий рік поспіль демократія у світі переживає нелегкий період, п’ята частина країн світу зробила крок назад в сфері політичних прав і громадянських свобод. Такі дані містяться в щорічній доповіді американської неурядової організації «Фрідом хаус», опублікованій у середу, повідомило агентство «Інтерфакс-Україна».

«Результати минулого року свідчать про погіршення ситуації зі свободами у світі, що викликає глибоке занепокоєння, — заявив представник керівництва організації «Фрідом хаус» Арч Паддінгтон, представляючи доповідь.

Найгірший стан речей, відповідно до даних організації «Фрідом хаус», на Кубі, у Північній Кореї, Туркменистані, Узбекистані, Лівії, Судані, М’янмі (Бірмі) та Сомалі.

Відхід від демократії спостерігається й в інших країнах Південної Азії, а також у республіках колишнього СРСР, Північній та Екваторіальній Африці. Аналітики «Фрідом Хаус» стурбовані ситуацією в Бангладеш, Шрі-Ланці, на Філіппінах, палестинських територіях, у Лівані, Кенії, Нігерії, Киргизії та Грузії.

У таких великих країнах, як Росія, Іран, Венесуела та Китай, відзначено «сповзання в бік автократії, проявом якої є тиск на опозицію, громадянське суспільство й ЗМІ». Вільними в доповіді визнано 90 країн, серед яких Україна. Ще 60 кваліфіковано як частково вільні, невільними названо 43 країни.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі