Вакарчук: Нагнітання пристрастей навколо тестування має політичне підґрунтя

Поділитися
«Ті, хто останніми днями нагнітають пристрасті навколо впровадження тестування, мають якісь свої ...

«Ті, хто останніми днями нагнітають пристрасті навколо впровадження тестування, мають якісь свої інтереси, ідеться насамперед про політичні дивіденди», — зазначив міністр освіти і науки України Іван Вакарчук, коментуючи для «Дзеркала тижня» ситуацію навколо тестування абітурієнтів вищих навчальних закладів, що вперше відбулося у загальнодержавному масштабі.

Міністр застеріг тих, хто звинувачує Міністерство освіти і науки у «незаконних експериментах над випускниками», підкресливши, що запровадження зовнішнього незалежного оцінювання базується на відповідних нормативно-правових засадах.

«Є постанови Кабінету міністрів, указ президента, програма діяльності уряду, закон про державний бюджет на 2008 рік, яким передбачено кошти на проведення незалежного тестування учнів, — нагадав Вакарчук. — Залишилося внести відповідні зміни до закону України «Про вищу освіту», які вже напрацьовані, пройшли обговорення у профільному комітеті Верховної Ради, і хочеться сподіватися, що Верховна Рада найближчим часом їх затвердить».

Міністр також повідомив, що загальнонаціональне тестування пройшло чітко, організовано і з високим рівнем відповідальності.

«Уперше у всеукраїнському масштабі вдалося здійснити зріз знань з української мови та літератури. І я радий, що ми змогли уникнути багатьох ризиків і провести тестування на високому рівні, — відзначив він. — Ми ретельно проаналізуємо недоліки, щоб уникнути їх у подальшому. Проте, як свідчать спостерігачі, серйозних «проколів» не було».

Вакарчук висловив особливу подяку абітурієнтам, які, незважаючи на недоброзичливу пропаганду, спрямовану на зрив тестування, все-таки прийшли складати тести. Він також повідомив, що тим, хто з вагомих причин не встиг пройти ЗНО 22 квітня, не варто хвилюватися: у них є шанс скласти тести з 26 червня по 4 липня.

Докладніше читайте у статті Лідії Суржик «Тести і політика» у свіжому номері «ДТ».
Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі