Гривня—долар: на зустрічних курсах

Поділитися
Міністр фінансів України Віктор Пинзеник вважає, що Національний банк своїми діями привів у відповідність офіційний курс гривні з ринковим...

Міністр фінансів України Віктор Пинзеник вважає, що Національний банк своїми діями привів у відповідність офіційний курс гривні з ринковим.

Виступаючи в парламенті в п’ятницю, В.Пинзеник, коментуючи на прохання депутатів ситуацію з рівнем інфляції й курсом гривні, підкреслив, що уряд у травні «очікує серйозних тенденцій щодо уповільнення інфляції».

За словами міністра, в уряду є можливість вирішити це питання.

Водночас він закликав обговорювати проблеми інфляції в Україні на фаховому рівні.

«Щодо курсу гривні, то, наскільки я розумію, сталася не ревальвація й не девальвація. Просто Нацбанк підтвердив те, що показує ринок», — сказав В.Пинзеник.

За його словами, існування двох курсів валют призводить до ситуації, коли фактично на ринку один курс гривні, а офіційний — інший. При цьому виникають «серйозні колізії» з погляду оподатковування. Наприклад, експортери продають продукцію за курсом 4,7 грн. за долар США, а виторг їм рахують за офіційним курсом 5,05 грн./дол.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі