Луценко підтримує обмеження повноважень президента

Поділитися
Лідер «Народної самооборони», міністр внутрішніх справ Юрій Луценко підтримує внесення змін до Конституції України, котрі обмежують повноваження президента на користь парламенту і уряду...

Лідер «Народної самооборони», міністр внутрішніх справ Юрій Луценко підтримує внесення змін до Конституції України, котрі обмежать повноваження президента на користь парламенту й уряду. Про це він повідомив в інтерв’ю «Дзеркалу тижня».

«Особисто я підтримую уточнення Конституції, згідно з яким зберігалося б всенародне обрання президента, але більшість владних важелів переходила в руки парламенту й уряду», — заявив Юрій Луценко.

На його думку, парламент здатний забезпечити всесторонній і достатній контроль за діями прем’єр-міністра, якщо останній стане ключовою фігурою в державі.

«Щоденний контроль парламенту за діями ключової фігури, якою повинен стати прем’єр, набагато кращий за всенародний — але раз на п’ять років! — контроль за повновладним президентом, — переконаний Луценко. — І чим швидше це відбудеться — тим краще. Боротьба за табуретку осточортіла всім, включаючи здобувачів».

При цьому він відзначив, що більшість політиків, котрі входять до складу «Народної самооборони», також є прихильниками парламентсько-президентської форми правління.

«У «Самообороні», наскільки мені відомо, є один політик, котрий давно і послідовно обстоює потребу існування сильної президентської влади. Йдеться про Тараса Стецьківа, який вважає, що глава держави, наділений серйозними повноваженнями, є гарантом суверенітету. Всі решта — прихильники парламентсько-президентської моделі», — сказав він.

Докладніше читайте в інтерв’ю Сергія Рахманіна з Юрієм Луценком у свіжому номері «ДТ».

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі