Україна не будуватиме нові дороги до Євро-2012

Поділитися
Програма підготовки України до проведення Євро-2012 не передбачає масштабного будівництва автодоріг...

Програма підготовки України до проведення Євро-2012 не передбачає масштабного будівництва автодоріг. Про це в інтерв’ю «Дзеркалу тижня» заявив голова Державної служби автомобільних доріг України («Укравтодору») Вадим Гуржос.

«Програма підготовки до Євро-2012 не передбачала глобального будівництва автодоріг», — повідомив Гуржос, відзначивши, що наявна мережа автодоріг в Україні «цілком адекватна розвитку економіки країни» й «досить раціонально організована».

За його інформацією, мережа автодоріг в Україні має протяжність 170 тис. км, з них 20 тис. км — дороги державного значення. «Це відповідає щільності автошляхів 3,7 км на 1000 чоловік населення, або 281 км на 1000 кв. км території, — пояснив Вадим Гуржос. — Це десь утричі-уп’ятеро нижче, ніж у Європі, однак дорожня мережа приблизно відповідає існуючим транспортним потокам».

До 2012 року, за його словами, планується лише реконструкція дорожньої мережі та приведення доріг у відповідність із європейськими нормативами.

«Більшу частину цих доріг побудовано у 50—60-х роках, а тому їхня пропускна здатність украй низька. Тому більш актуальним є питання про реконструкцію цієї дорожньої мережі, приведення доріг у відповідність із європейськими нормативами», — пояснив він.

Гуржос повідомив, що нових доріг планується побудувати лише дві: велику кільцеву навколо Києва і ділянку Львів—Краковець.

Докладніше читайте в інтерв’ю Світлани Семенової з Вадимом Гуржосом у свіжому номері «ДТ».

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі