Як реструктурувати борги позичальників

Поділитися
Продовження термінів погашення кредитів на п’ять років, перехід до виплат за схемою ануїтету (рів...

Продовження термінів погашення кредитів на п’ять років, перехід до виплат за схемою ануїтету (рівними частками) і надання grace period (відстрочки погашення основної суми боргу) — основні шляхи реструктуризації боргів позичальників, що їх обговорювали прем’єр-міністр Юлія Тимошенко і керівництво Нацбанку з банкірами у Києві в четвер.

«Можлива комбінація всіх трьох підходів», — сказав журналістам по завершенні наради голова правління Укрсоцбанку Борис Тимонькін.

За його словами, з зазначеними заходами були згодні всі його колеги, представники уряду й регулятора, тепер потрібно терміново оформити їх у вигляді законопроекту.

Голова правління банку «Форум» Ярослав Колесник додав, що одночасно банки просять Нацбанк також піти назустріч і не понижати у класі реструктуровані в такий спосіб кредити, тим самим не відволікаючи кошти банків на додаткові резерви. Інакше акціонери багатьох банків просто не зможуть профінансувати збитки банків.

За його словами, обговорюється також обмеження валютних кредитів, щоб стимулювати перехід українського фінансового ринку від бівалютної моделі до гривні.

Банкіри повідомили, що в законопроект передбачається внести норму про заборону дочасного вилучення депозитів.

Б.Тимонькін підкреслив, що під час зустрічі наголошувалося: уряд і Нацбанк, заявляючи про захист інтересів позичальників, мають брати до уваги, що кількість вкладників у країні на порядок вищиа і становить близько 20 млн.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі