Валенса: Європа без України — неповна

Поділитися
Не тільки Україна, але і Європа не використали всіх можливостей для інтеграції, котрі з’явилися після 2004 року, переконаний екс-президент Польщі Лех Валенса...

Не тільки Україна, але і Європа не використали всіх можливостей для інтеграції, котрі з’явилися після 2004 року, переконаний екс-президент Польщі Лех Валенса. Але без України об’єднана Європа є неповною, заявив він в інтерв’ю «Дзеркалу тижня».

«Україна після 2004 року зробила далеко не все для того, аби наблизитися до Європи, але й Європа зробила щодо України дуже багато помилок», — заявив Лех Валенса, який відвідав Київ для участі у форумі «Україна—ЄС».

На його думку, в Польщі наявне глибше розуміння можливої ролі України в загальноєвропейському співтоваристві країн, ніж у західноєвропейських державах.

«На Заході досі немає повного розуміння, що Європа без України — неповна. У Польщі це розуміють краще», — відзначив Лех Валенса.

Екс-президент Польщі переконаний, що Україна повинна чітко визначиться з роллю, яку вона могла б грати в економіці об’єднаної Європи.

«Я вважаю, що Україна повинна чітко визначитися з тим, що вона може запропонувати Європі, знайти своє місце на європейському ринку», — заявив він.

Лех Валенса також вважає, що процеси глобалізації на євразійському континенті триватимуть із наростаючою швидкістю, і Росія рано чи пізно буде вимушена тісніше інтегруватися з Європою.

«Росіяни не зможуть у найближчі десятиліття стати самостійним центром сили, який можна було б зіставити з Об’єднаною Європою або Китаєм. Гадаю, європейська система цінностей росіянам усе ж таки ближча. І вони самі це зрозуміють», — упевнений екс-президент Польщі.

Детальніше читайте в інтерв’ю Олекси Підлуцького з Лехом Валенсою у свіжому номері «ДТ».

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі