Експерт: Заборона діяльності колекторів створить тіньовий ринок колекторних послуг

Поділитися
Заборона діяльності колекторських компаній, на якому наполягає Міністерство юстиції, призведе до...

Заборона діяльності колекторських компаній, на якому наполягає Міністерство юстиції, призведе до створення тіньового ринку колекторських послуг, вважає генеральний директор колекторської компанії «Ікспоїнт» Роман Кривошеєв.

За його словами, сьогоднішній ринок можна поділити на дві частини: цивілізовані колекторські компанії, які працюють у законодавчому полі, і «чорні» колектори, котрі розуміють свою роботу як відбирання боргу за будь-яку ціну.

Після заборони, на якій наполягає Мінюст, коллекторство не зникне, воно піде в тінь і розвиватиметься за неконтрольованим сценарієм, вважає він.

«Наприклад, не виключений сценарій, коли банки, побачивши, що не впорюються з поверненням боргів або роблять це не так ефективно, як колектори, — захочуть змінити ситуацію і звернуться до колекторів. Але вже до «чорних», які повертатимуть за будь-яку ціну. А що їм втрачати? Вони й так поза законом», — зазначив він у коментарі «Дзеркалу тижня».

На думку юриста В’ячеслава Дмитренка, в Україні назріла гостра потреба чітко окреслити діяльність колекторських агентств з погляду правових норм.

«У США і в європейських країнах законодавчо застережено всі аспекти діяльності таких фірм, оскільки будь-який дзвінок боржнику за кордоном сприймається як переслідування. У нас же погрози телефоном, на жаль, — звичайна ситуація», — підкреслив юрист у коментарі «ДТ».

Докладніше читайте у статті Наталі Вареник «Мене не турбувати. Я боржник» у свіжому номері «ДТ».

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі