Наші не повернуться

Поділитися
Президент Росії Дмитро Медведєв підписав федеральний Закон «Про ратифікацію Конвенції про перед...

Президент Росії Дмитро Медведєв підписав федеральний Закон «Про ратифікацію Конвенції про передачу засуджених до позбавлення волі для подальшого відбування покарання», у свою чергу — підписаної в Москві 6 березня 1998 року державами — учасниками СНД, за винятком Туркменистану та України.

Конвенція покликана сприяти поверненню осіб, котрі відбувають покарання, до нормального життя в суспільстві шляхом надання громадянам (особам без громадянства) однієї держави — учасника конвенції, позбавлених волі за скоєння злочину на території іншої держави — учасника конвенції, можливості відбувати покарання в державі свого громадянства або постійного місця проживання (для осіб без громадянства), повідомили УНІАН у прес-службі Кремля.

Доцільність участі Російської Федерації в конвенції обумовлена тим, що в місцях позбавлення волі на території Росії відбувають покарання близько 19 тис. громадян держав — учасників конвенції.

Документом регламентуються механізм передачі засуджених до позбавлення волі, визначаються необхідні умови, при дотриманні яких здійснюється передача засудженого, і обставини, що виключають передачу.

Просити передачі засудженого для відбування покарання може як держава винесення вироку, так і держава виконання вироку. Крім того, з клопотанням про передачу засудженого мають право звертатися в компетентний орган договірної сторони сам засуджений, його близькі родичі, законний представник і адвокат.

Витрати на реалізацію документа компенсуватимуться за рахунок бюджетних асигнувань, передбачених у федеральному бюджеті на забезпечення діяльності кримінально-виконавчої системи.

Закон «Про ратифікацію Конвенції про передачу засуджених до позбавлення волі для подальшого відбування покарання» був прийнятий Державною думою РФ 25 вересня 2009 року і схвалений Радою Федерації 7 жовтня 2009 року. За інформацією експертів, у в’язницях на території Росії відбувають покарання близько 6 тис. громадян України.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі