Джерело «ДТ»: КС визнає п'ять норм закону про вибори президента неконституційними?

Поділитися
За інформацією «Дзеркала тижня», в Конституційному суді України підготовано проект рішення про нову редакцію закону про вибори президента...

За інформацією «Дзеркала тижня», в Конституційному суді України підготовано проект рішення про нову редакцію закону про вибори президента. За попередніми відомостями, п'ять положень недавно затвердженого документа визнано неконституційними.

Зокрема, суд визнав такою, що не відповідає Основному Закону норму, згідно якої правом участі у виборах за межами країни наділяються тільки громадяни, котрі перебувають на консульському обліку в дипломатичних представництвах України.

Також не пройшли перевірку КС заборона на участь в роботі виборчих комісій громадян, котрі не проживають в межах конкретного виборчого округу, а також відмова від розгляду ЦВК і судами скарг в день голосування.

Крім того, КС готовий визнати неконституційною передачу даних виборчого реєстру політичним партіям, що мають фракції у Верховній Раді.

При цьому, як стало відомо «ДТ», відповідні політичні структури вже встигли отримати інформацію з реєстру.

Докладніше читайте в матеріалі «Конституційний суд узявся за закон про вибори президента» у свіжому номер «ДТ».

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі