Джерело «ДТ»: За «експертні послуги» сторонні фірми отримуватимуть до 4% від суми держзакупівель

Поділитися
Відповідно до нового нормативного документа Мінекономіки, при проведенні процедури державних закупівель компаніям–переможцям торгів доведеться подавати довідку про відповідність їхньої ціни середньоринковим...

Відповідно до нового нормативного документа Мінекономіки, при проведенні процедури державних закупівель компаніям–переможцям торгів доведеться подавати довідку про відповідність їхньої ціни середньоринковим. Вартість експертних послуг, що надаються сторонніми фірмами, складе 1-4% від усього обсягу держзакупівлі, повідомило джерело «Дзеркала тижня».

Як розповів «ДТ» один із київських учасників торгів на держзакупівлі, в Держінспекції йому заявили: «От вам список фірм, звертайтеся до них, вони вам зроблять експертну оцінку, а потім до нас..».

На питання про те, на якій підставі його відправляють до сторонніх приватних фірм він отримав відповідь: «Роз’яснення вийшло від Мінекономіки, ці фірми проходили навчання, тому всі запитання — до міністерства, а саме — до заступника міністра Ю.Вітренка».

У роз'ясненні Мінекономіки під №3303-25/2973-07 від 14 квітня поточного року підписаним Ю.Вітренком, міститься припис для замовників про зобов'язання вимагати від учасника-переможця торгів на держзакупівлі довідку про відповідність його ціни середньоринковим цінам. Видача подібних довідок проводиться в центральному апараті Держінспекції з контролю за цінами.

Крім того, редакцію «Вісника держзакупівель» зобов'язали не приймати оголошення про проведення або результати закупівель, якщо замовник не надасть тендерну документацію з вимогою довідки або саму довідку. А без публікації цих оголошень закупівлі проводити не можна, згідно з чинним Положенням про держзакупівлі.

Як повідомили «ДТ» інші джерела, вартість експертних послуг може варіюватися від 1 до 4% обсягу закупівлі.

Докладніше читайте в статті Андрія Марусова «…І три дні на розграбування міста» у свіжому номері «ДТ».

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі