Визначився перший фіналіст ЧС-2010

Поділитися
Збірна Голландії вийшла у фінал Чемпіонату світу з футболу, який проходить у ПАР. У півфіналі «помаранчеві» не без зусиль обіграли уругвайців 3:2, і втретє за свою історію зіграють у головному матчі планетарної першості.

Збірна Нідерландів вийшла у фінал Чемпіонату світу з футболу, який проходить у ПАР. У півфіналі «помаранчеві» не без зусиль обіграли уругвайців 3:2, і втретє за свою історію зіграють у головному матчі планетарної першості.

Нідерланди відкрили рахунок на 18-ій хвилині матчу завдяки дальньому удару захисника Джованні ван Бронкхорста. У кінцівці першого тайму найкращий бомбардир уругвайців Дієго Форлан порівняв рахунок, скерувавши м'яч із дальньої дистанції у ворота Мартена Стекеленбурга.

У середині другого тайму голландці із проміжком у три хвилини забили другий і третій голи - відзначилися Уеслі Снейдер і Арьєн Роббен. Однак під завісу поєдинку уругвайцям вдалося відіграти один матч. Вже у компенсований арбітром час відзначився Максі Перрейра. Однак на більше південноамериканців не вистачило.

«Просто неймовірно, ми зробили це!»

Після поєдинку наставник збірної Нідерландів Берт ван Марвейк перебував у захваті від гри своїх підопічних. «Просто неймовірно, ми зробили це! Голландія чекала фіналу 1932, Чудове досягнення для такої невеликої країни, - заявив він. - Після другого і третього голу ми повинні були забивати четвертий, тоді б обійшлося без нервової кінцівки. Тим не менш, це Чемпіонат світу - тут неважливо, яким чином ти домагаєшся результату, головне, підсумковий рахунок».

Головний тренер збірної Уругваю Оскар Табарес на післяматчевій прес-конференції висловив розчарування результатом дуелі.

«Думаю, сьогоднішній матч відповідав рівню півфіналу чемпіонату світу. Звичайно, ми розчаровані поразкою, однак вже самим виходом у півфінал ми показали тим, хто недооцінював нас, чого варті насправді. - Сказав він. - Ми показали свою кращу гру, але цього виявилося недостатньо. Я повністю задоволений своєю командою - ми змогли відігратися із рахунком 0:1, а при 1:3 не здавалися і боролися до кінця».

Два попередні фінали Чемпіонатів світу, у яких брала участь збірна Голландії (1974, 1978), завершилися для неї невдало. Так, на ЧС-74 «помаранчеві» поступилися господарям-німцям. Чотири роки по тому голландці знову програли господарям турніру - збірній Аргентини.

Дворазовий чемпіон світу уругвайці втретє зіграють у матчі за бронзу мундіалю. На ЧС-54 Уругвай поступився у втішному фіналі Австрії, а на ЧС-70 - Німеччині.

Суперником голландців у фіналі буде переможець матчу Іспанія - Німеччина, який пройде у середу, 7 липня.

За матеріалами Sports.Ru

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі