Рибак: Тарифи буде підвищено до початку опалювального сезону

ZN.UA Ексклюзив
Поділитися
Підвищення тарифів цього року буде здійснено до початку опалювального сезону, заявив у коментарі для «Дзеркала тижня» голова профільного комітету ВР Володимир Рибак. При цьому він виступив категорично проти створення центрального органу для контролю за тарифами на комунальні послуги.
Підвищення тарифів цього року буде здійснено до початку опалювального сезону, заявив у коментарі для «Дзеркала тижня» голова профільного комітету ВР Володимир Рибак. При цьому він виступив категорично проти створення центрального органу для контролю за тарифами на комунальні послуги. «Тарифи доведеться підвищити. І це буде здійснено у нинішньому році. До опалювального сезону. Місцеві органи влади з урахуванням особливостей кожного регіону вже зараз зобов'язані вести повсякденну роз'яснювальну роботу із населенням. Ніхто не буде під столом приймати рішення і видавати їх на-гора, шокуючи людей. Проте є регіони, де місцева влада вже вийшла на рівень собівартості. Тому в одних містах підвищення буде, а в інших - ні», - повідомив парламентарій. Рибак заявив, що якісне регулювання всіх тарифів на компослуги можливе тільки на локальному рівні. «Регулювати на центральному рівні можна тільки ціну на газ і енергію. Що, власне, сьогодні і робить НКРЕ. У той же час єдиний алгоритм складових тарифів на всі види комунальних послуг - функція центральної влади. Зафіксувати рівень якості цих послуг - теж. Гаряча вода подається цілодобово, із такою-то температурою і т.д. і т.п. Все інше - функції регіонів», - підкреслив депутат. При цьому Рибак висловив упевненість, що створювати центральні органи для контролю за тарифами на комунальні послуги не можна. «Ніяких додаткових центральних органів із сотнями чиновників створювати не можна. Це моя тверда позиція. Прозорості все одно не буде. А всі витрати ляжуть на людей. Ми розчиннимо проблему і нічого не зробимо», - заявив Рибак. При цьому у п'ятницю, за день після озвученого коментаря, Володимир Рибак проголосував за створення Національної комісії регулювання ринку комунальних послуг України. Детальніше про перспективи реформ у сфері комунального господарства читайте у свіжому номері «Дзеркала тижня».
Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі