Києво-Печерську Лавру передано в держвласність

Поділитися
Київська міська рада 15 липня передала в державну власність на безоплатній основі комплекс Національного Києво-Печерського історико-культурного заповідника.
Київська міська рада 15 липня передала в державну власність на безоплатній основі комплекс Національного Києво-Печерського історико-культурного заповідника.За таке рішення проголосували 73 депутати з 112 присутніх в залі. Проект рішення озвучив і запропонував до розгляду на сьогоднішньому засіданні секретар Київради Олесь Довгий. Він зазначив, що це питання обговорювалося на погоджувальній нараді і його підтримали. За внесення цього питання до порядку денного проголосували 77 депутатів Київради. Сам проект рішення не було оприлюднено Київрадою, а, отже, невідомо про яку саме площу йдеться у рішенні. Окремим проектом рішення, який було внесено до порядку денного засідання, передбачена передача також на безоплатній основі окремо Успенського собору Національного Києво-Печерського заповідника в державну власність. Це питання було розглянуто окремо. За нього проголосували 68 депутатів Київради. У даному рішенні зазначено, що мова йде про передачу Успенського собору по вул. Мазепи, 21, загальною площею 1921 кв.м. Об'єкт передано до  управління Міністерства культури і туризму України. Депутати доручили Головному управлінню комунальної власності Києва разом з Головним управлінням охорони культурної спадщини здійснити відповідні заходи щодо передачі Успенського собору в держвласність. Нагадаємо, 15 червня Верховна Рада втретє відмовилася від рекомендації Кабінету Міністрів, Київській міській раді і Київській міській державній адміністрації щодо  передачу національного Києво-Печерського історико-культурного заповідника з комунальної власності в державну. Раніше, 11 червня генеральний директор Києво-Печерського заповідника Марина Громова заявила, що в уряді відбувається обговорення подробиць передачі земельного і майнового комплексу Києво-Печерської Лаври з комунальної власності в державну. За матеріалами: Газета «Новая»
Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі