Російська Держдума розширила повноваження ФСБ

Поділитися
Державна Дума Росії у п'ятницю, 16 липня, ухвалила у третьому читанні поправки до закону «Про Федеральну службу безпеки» та Кодексу про адміністративні правопорушення, що розширюють повноваження спецслужби у сфері профілактики правопорушень.
Державна Дума Росії у п'ятницю, 16 липня, ухвалила у третьому читанні поправки до закону «Про Федеральну службу безпеки» та Кодексу про адміністративні правопорушення, що розширюють повноваження спецслужби у сфері профілактики правопорушень. Зміни у законодавстві як заявляли раніше у ФСБ, дозволять спецслужбам ефективніше діяти під час проведення контртерористичних операцій. Зокрема, непокора законним вимогам працівника ФСБ і перешкоджання виконанню ним службових обов'язків, згідно із прийнятими поправками, визнаються адміністративними правопорушеннями. За непокору співробітнику ФСБ порушнику може загрожувати до тисячі рублів штрафу або адміністративний арешт на строк до 15 діб. За перешкоджання роботі співробітника ФСБ фізична особа може бути оштрафована на суму до 3 тисяч рублів, юридична - до 50 тисяч. Також поправки надають спецслужбі право виносити офіційні застереження «про неприпустимість дій, які створюють умови для злочинів», а також «про усунення причин і умов, що сприяють реалізації загроз безпеці РФ». В остаточному варіанті закону, який вносить ці поправки, не залишилося положення про відповідальність за неувагу до таких застережень. Заступник директора ФСБ Юрій Горбунов заявив, що нові повноваження дозволять спецслужбам ефективніше боротися із тероризмом. Правозахисники, зі свого боку, вказують на юридичну розмитість формулювань нового закону, що створює, на їхню думку, простір для сваволі ФСБ. Раніше вони звернулися до Ради Федерації, куди поправки надійдуть на затвердження після прийняття Думою, із проханням відхилити законопроект, який підтримує президент РФ Дмитро Медвєдєв.

За матеріалами: Эхо Москвы, Лента.Ru

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі