ЄС готовий надати Україні 10 мільярдів євро на розвиток регіональної політики

Поділитися
Європейський Союз готовий підтримувати Україну на шляху розвитку регіональної політики не тільки технічно, але й фінансово. Вже у 2011-2013 роках ЄС може скерувати на такі цілі 10 мільйонів євро.
Європейський Союз готовий підтримувати Україну на шляху розвитку регіональної політики не тільки технічно, але й фінансово. Вже у 2011-2013 роках ЄС може скерувати на такі цілі 10 мільйонів євро. Із такою заявою у п'ятницю, 16 липня, виступив європейський комісар у справах регіональной політики Йоханнес Хан на спільній прес-конференції з міністром регіонального будівництва та розвитку України Володимиром Яцубою у п'ятницю в Києві. «Зокрема, Євросоюз готовий підтримувати розробку ефективної регіональної політики через технічну допомогу, а також наданням фінансових коштів для цих потреб», - сказав європейський чиновник. Він зазначив, що регіональна політика стає все більш важливим пріоритетом співпраці ЄС та України. «Думаю, що наш діалог стосовно регіональної політики може бути важливим чинником, який допоможе Україні зміцнити свій економічний потенціал. ЄС має чималий досвід, який може посприяти швидкому та ефективному розвитку країни», - зазначив Йоханнес Хан. На думку єврокомісара, Україні і ЄС необхідно обмінюватися інформацією щодо впровадження регіональної політики, оскільки вони стикаються зі схожими викликами, пов'язаними із нерівномірним розвитком регіонів, міським розвитком, реструктуруванням сільській місцевості та реабілітацією територій, уражених занепадом промисловості. Комісар пропонує розробити спільну програму між ЄС і Україною, яка полягатиме у проведенні інформаційних сесій для експертів (зокрема, в організації навчальних турів представників України до визначених регіонів ЄС). Йоханнес Хан також запропонував провести спільне дослідження Територіальний огляд України за участю Організації з економічного співробітництва та розвитку (OECD). Результати дослідження передбачається оприлюднити у кінці 2011 року. Нагадаємо, раніше директор відділу міжнародної технічної допомоги ЄС Маркус Корнаро в інтерв'ю «ДТ» заявляв, що Європейський Союз в якості фінансової допомоги у 2010-13 роках планує виділити Україні не менше півмільярда євро.

За матеріалами Інтерфакс-Україна

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі