Томенко: Закон про місцеві вибори буде направлено на підпис президенту у четвер

Поділитися
Віце-спікер Верховної Ради Микола Томенко прогнозує що закон про місцеві вибори буде направлено до секретаріату президента у четвер 22 липня. "За моїми прогнозами, завтра закон буде підписаний (головою Верховної Ради В. Литвином - ред.) і переданий до секретаріату президента", - заявив Томенко на прес-конференції у середу в Києві.
Віце-спікер Верховної Ради Микола Томенко прогнозує що закон про місцеві вибори буде направлено до секретаріату президента у четвер 22 липня. "За моїми прогнозами, завтра закон буде підписаний (головою Верховної Ради В. Литвином - ред.) і переданий до секретаріату президента", - заявив Томенко на прес-конференції у середу в Києві. Він охарактеризував цей закон як "суміш неконституційних норм і норм політичної доцільності" і підкреслив, що це дає підстави для звернення до Конституційного суду щодо визнання цього закону неконституційним. Томенко також повідомив, що крім нововведень, які вже неодноразово обговорювалися, Верховна Рада під час ухвалення цього закону пізно ввечері 10 липня також змінила процедуру формування окружних округів у районних та обласних радах. За його словами, якщо раніше ці ради формувалися за чисельністю, то тепер передбачено їх формування за представництвом. Зокрема, у районних радах буде представництво від сільських і селищних рад, в обласних - від районних рад і міст обласного підпорядкування. За словами віце-спікера, це призведе до значного збільшення чисельності депутатського корпусу місцевих рад. "Абсолютна більшість районних і обласних рад підвищить чисельність своїх депутатів: якщо раніше у нас було 233 тисячі депутатів, то, думаю, тепер може дійти до 250 тисяч", - сказав Томенко. Раніше Центральна виборча комісія прийняла рішення про те, що уточнення персональних даних Державного реєстру виборців органами ведення реєстру у 2010 році не буде. «Постанова Верховної Ради від 1 липня 2010 № 2412-VI набула чинності за 114 днів до дня голосування на чергових виборах депутатів місцевих рад, що унеможливлює проведення уточнення персональних даних Державного реєстру виборців у визначені терміни», - відзначили у ЦВК. Комісія також доручила відповідним органам внести зміни до персональних даних 35861 громадянина до Державному реєстру виборців щодо їхніх виборчих адрес. Заступник голови Центральної виборчої комісії Андрій Магера заявив, що новий закон про місцеві вибори вирізняється вкрай низькою якістю. «Настільки низькоякісного Закону про вибори я давно не пам'ятаю. Як тільки розпочнеться виборчий процес, всі зможуть переконатися», - зазначив Магера.
Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі