МОН продовжило перший етап вступної кампанії до 5 серпня

Поділитися
Враховуючи численні звернення абітурієнтів та їх батьків, Міністерство освіти і науки України прийняло рішення продовжити термін вступної кампанії на 5 днів. Тобто перший етап вступної кампанії - подача абітурієнтами документів до вищих навчальних закладів - продовжено до 5 серпня 2010.

Враховуючи численні звернення абітурієнтів та їх батьків, Міністерство освіти і науки України прийняло рішення продовжити термін вступної кампанії на 5 днів. Тобто перший етап вступної кампанії - подача абітурієнтами документів до вищих навчальних закладів - продовжено до 5 серпня 2010.

Раніше міністр освіти і науки України Дмитро Табачник заявив, що відомство готове продовжити вступну кампанію до вищих навчальних закладів, але тільки на п'ять днів.

Так він відреагував на заяву голови уряду Миколи Азарова щодо необхідності продовження термінів подачі документів до ВНЗ.

Він вважає, що із понеділка всі черги зникнуть, оскільки університети вже зараз опанували ситуацію.

«І ті абітурієнти, які скаржаться, повинні зрозуміти, що частина вузів знаходяться у старих приміщеннях, які фізично не можуть розмістити кілька тисяч осіб одночасно», - зазначив Табачник.

При цьому міністр не виключив, що існує провина декількох університетів у безглуздій організації вступної кампанії.

«Тому за наслідками нинішньої кампанії подачі документів міністерство уважно проаналізує ситуацію, а ті ректори, які не забезпечили нормальних умов для вступу, будуть суворо покарані, аж до усунення від займаної посади», - заявив Дмитро Табачник.

Нагадаємо, вступна кампанія до українських ВНЗ стартувала 15 липня. Цього року умови вступу будуть відрізнятися від торішніх, зокрема, прийом документів триватиме два тижні, а не місяць, як минулого року. Так, абітурієнти, які будуть надходити за конкурсною основою, мають подати документи не пізніше 22-го липня.

За повідомленнями ЗМІ, у перші дні вступної кампанії до практично усіх ВНЗ утворилися величезні черги. У зв'язку з цим Міносвіти днями попросило вузи негайно збільшити кількість технічних працівників приймальних комісій із числа викладачів і продовжити термін прийому документів протягом дня.

При цьому голова Дмитро Табачник заявляв, що міністерство не бачить підстав для продовження термінів роботи приймальних комісій у вузах.

Тим не менше, у середу, 21 липня, прем'єр-міністр Микола Азаров доручив міністерству науки і освіти продовжити терміни вступної кампанії на два тижні. При цьому голова уряду вказав на «небачені черги до вступних комісій популярних університетів та  інститутів».

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі