«Динамо» перемогло «Севастопіль» 3:0 і вийшло в лідери чемпіонату України з футболу

Поділитися
Київське «Динамо» в суботу, 31 липня, перемогло у виїзному матчі «Севастопіль», набрало після чотирьох матчі 10 очок і розділить 1-е місце з «Шахтарем». Перемогою динамівці завдячують голам Ярмоленка, Міхаліка і Шевченка в другому таймі.

Київське «Динамо» в суботу, 31 липня, перемогло у виїзному матчі «Севастопіль», набрало після чотирьох матчі 10 очок і розділить 1-е місце з «Шахтарем». Перемогою динамівці завдячують голам Ярмоленка, Міхаліка і Шевченка в другому таймі.

Проте, всі шанси вийти на 1-е місце чемпіонату є у «Дніпра», що зіграє в неділю, 1 серпня, свій четвертий матч. Наразі у дніпропетровців 9 очок після трьох ігор.

Динамівці домоглися перемоги в непростій виїзній грі з зухвалим дебютантом елітного дивізіону. Володіючи територіальною перевагою, в першому таймі підопічні Валерія Газзаєва пристрілювалися по володіннях севастопольців, таки чином відклали результативний штурм воріт на другу половину зустрічі. Її долю вирішили точні удари Ярмоленка, Міхаліка і Шевченка. Ярмоленко головою замкнув подачу з флангу, а гол Тараса став справжньою прикрасою зустрічі – м'яч після потужного удару з 25-ти метрів «пробив» кулаки воротаря і влетів точно під щаблину. Остаточну крапку в матчі поставив Шевченко, таким чином довів результативну серію в нинішньому сезоні до п'яти поєдинків.

До звітного туру захист «Севастополя» був кращим у чемпіонаті – у трьох турах кримчани не пропустили жодного м'яча. Тим цікавіше було протистояння, враховуючи, що напад динамівців один з найрезультативніших. Як видно з результату, верх узяла атака! Приємно, що в другій зустрічі поспіль «Динамо» перемагає з рахунком 3:0. Якщо з результативністю у команди на старті сезону проблем не було, всього в п'яти матчах забито дванадцять м'ячів, важливий факт збереження «сухими» своїх воріт. Хоча, судячи зі звітної гри, могли в нападі досягнути успіху і господарі. По разу в кожному з таймів підопічні Шевченка під час контратак створювали прекрасні моменти. У першому випадку Ференчак пробив з лінії штрафної трохи вище перекладини, а в другому постріл Плешакова не без зусиль відбив Бойко.

Свої корективи до гри внесла спекотна  погода. Періодами динамівці показували хороші швидкості і швидкі переходи в атаку, а деколи довго розігрували м'яч у центрі поля, вичікуючи помилку суперника. До перерви в киян найнебезпечніші удари завдавали Ярмоленко і Зозуля. Андрій в штрафній технічній ухилився від захисників і з 8-ми метрів прокатав м'яч поряд зі штангою. А Роман після розіграшу кутового двічі підряд пробивав по воротах, але успіх залишив молодого форварда.

Після перерви підопічні Газзаєва виглядали зібраніше, обдумано проводячи кожну атаку. Позначилася краща функціональна підготовка. На 56-ій хвилині вже було  2:0, динамівці, на відміну від стартової гри з «Оболонню», продовжували атакувати і могли ще мінімум тричі відрізнитися. Пощастило лише один раз, і зробив це капітан Шевченко. Забитий м'яч став нагородою форвардові за активність упродовж всієї гри.

Кінцівка матчу запам'яталася уболівальникам динамівців виходом на поле двох гравців, що тривалий час перебували в командному лазареті. Останній раз футболку «Динамо» в офіційних зустрічах Кравець і Ель Каддурі одягали, відповідно, в березні і квітні цього року. І ось, повернення на після операції і багатомісячного відновлення! Також сьогодні в запасі знаходився Олег Гусев, чекаємо його появи в найближчих іграх.

Газзаєв: «Призначати гру в таку спеку– злочин»

На післяматчевій прес-конференції головний тренер «Динамо» Валерій Газзаєв заявив «Перш за все, хотів би сказати, що призначати ігри в таку спеку – це злочин. Я думаю, що ті люди, які складають календар і призначають ігри, повинні розуміти, піклуватися про здоров'я футболістів. Зараз на вулиці прекрасна погода (прес-конференція почалася орієнтування о 20 годині – прим.), чом би не починати матчі в такий час? Що заважає? Футболісти зробили справжній подвиг, граючи в таку жару. На трибуні важко сидіти, а ви уявіть, як гравцям рухатися на полі. На мій погляд, у даному випадку керівникам футболу, телебачення і всім, причетним до проведення чемпіонату, слід добре подумати над цим, а не тільки про те, як заробити грошей. Що стосується гри, то, думаю, її навіть немає сенсу обговорювати. У першому таймі, напевно, футболістів розморила пека, а після перерви сонце сіло, і почали грати в футбол.

«Севастополь» - «Динамо» - 0:3

«Севастополь»: 1.Сокоренко, 5.Шевелюхін, 17.Левандовскі, 3.Шандрук, 21.Піскун, 7.Култишев (23.И.О.Худобяк, 60), 9.Кива (27.Лісовий, 61), 11.Салхі, 18.Ференчак, 88.Дуляй, 14.А.Шевчук (2.Плешаков, 80).

«Динамо»: 71.Бойко, 2.Даніло Сілва (44.Алмейда, 85), 17.Михалик, 3.Бетао, 21.Маграо, 5.Вукоєвич, 9.Ярмоленко, 7.Шевченко (22.Кравець, 84), 18.Бертольо (30.Ель Каддурі, 72), 19.Гармаш, 49.Зозуля.

Голи: Ярмоленко (50), Міхалік (56), Шевченко (77).

Інші результати 4-го туру:

Металург З - Волинь 0:1

Кривбасс - Іллічівец 1:0

Севастополь - Динамо 0:3

Ворскла - Таврія 0:0

Арсенал - Шахтар 1:3

В неділю, 1 серпня, зіграють:

Зоря  - Карпати

Дніпро - Оболонь

Металург Д  - Металіст

Трійка лідерів чемпіонату виглядає так:

1  Шахтар  - 4 гра,  10  очок

2  Динамо - 4  гра, 10  очок

3  Дніпро - 3  гра, 9  очок

За матеріалами офіційного сайту «Динамо»

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі