МНС РФ: Лісові пожежі вдалося «взяти під контроль»

Поділитися
МНС РФ повідомляє, що ситуація з лісовими пожежами знаходиться під контролем. За інформацією начальника Національного центру управління у кризових ситуаціях Володимира Степанова, за добу виникає до 500 вогнищ природних пожеж. 95% осередків пожеж вдається загасити у день виникнення. На сьогоднішній день до гасіння та ліквідації лісових пожеж залучено більше 180 тисяч людей.
МНС РФ повідомляє, що ситуація з лісовими пожежами знаходиться під контролем. За інформацією начальника Національного центру управління у кризових ситуаціях Володимира Степанова, за добу виникає до 500 вогнищ природних пожеж. 95% осередків пожеж вдається загасити у день виникнення. На сьогоднішній день до гасіння та ліквідації лісових пожеж залучено більше 180 тисяч людей.«Дуже активно допомагає роботі авіація МНС Росії. За минулу добу загальна динаміка полягає в тому, що кількість площ зменшується. Найголовніше це те, що це завдання, яке стоїть перед нами - запобігання виникненню пожеж в населених пунктах і загибелі людей, - виконано», - уточнив Степанов. За минулу добу території пожеж зменшилися на 7 тисяч гектарів і зараз становлять 128 тисяч гектарів. Найбільш складна ситуація складається на території Уральського, Приволзького і Центрального федеральних округів з причини сухої та вітряної погоди, масового виходу людей у ліс, необережного поводження з вогнем, а також важкодоступності осередків вогнищ природних пожеж. У Нижегородській, Московській, Воронезькій, Володимирській областях та в Республіці Мордовія до гасіння вогню залучено 18 літаків МНС Росії. Раніше повідомлялося, що президент України Віктор Янукович пообіцяв Дмитру Медвєдєву, що Україна надасть Росії посильну допомогу у боротьбі з оскаженілими там лісовими пожежами та у ліквідації їхніх наслідків. Президент Росії Дмитро Медвєдєв подякував Януковичу за запропоноване сприяння.У Московській області горять торфовищаУ понеділок у всіх районах Москви знову відчувається сильний запах гару від торф'яних пожеж, видимість на дорогах знижена. Як повідомляється на сайті Центрального регіонального центру МНС Росії, за станом на 1 серпня на території Московської області було зафіксовано 130 осередків природних пожеж, площа яких склала 880 гектарів, із них 67 торф'яних пожеж на площі в 178 гектарів.Йде підрахунок втратЗа останніми офіційними даними, загалом із початку пожежонебезпечного періоду вогонь забрав життя 34 людей. У результаті природних пожеж у РФ постраждали 1875 будинків, без житла залишилися 2210 осіб, на будівництво і відновлення будівель потрібно більше 4,6 мільярда рублів. Пожежі завдали збитку житловим будинкам у 14 регіонах Росії: Мордовії, Бєлгородській, Воронезькій, Володимирській, Іванівській, Кіровській, Курській, Липецькій, Московській, Нижегородській, Рязанській, Тамбовській, Тульській, Ульяновській областях. Загальна площа зруйнованих будинків - 5580,3 квадратного метра. З населених пунктів, постраждалих від пожеж, було врятовано 86 тисяч осіб.

За матеріалами Граней.ру, РосБалта, Прес-служби уряду РФ

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі