«Батьківщина» проконтролює складання списків кандидатів у депутати місцевих рад на наявність «підсадних качок»

Поділитися
Керівництво партії «Всеукраїнське об'єднання (ВО) «Батьківщина» вирішило проконтролювати складання списків кандидатів у депутати місцевих рад на наявність «випадкових людей» та «підсадних качок» з інших політичних сил.
Керівництво партії «Всеукраїнське об'єднання (ВО) «Батьківщина» вирішило проконтролювати складання списків кандидатів у депутати місцевих рад на наявність «випадкових людей» та «підсадних качок» з інших політичних сил. Про це у понеділок, 2 серпня, повідомляє «Коммерсант-Украина» із посиланням на розпорядження голови виконавчого секретаріату політради Ярослава Федорчука. Документ, датований 22 липня, адресований керівникам обласних організацій партії і вимагає від них провести перевірку списків кандидатів у депутати до місцевих рад на предмет лояльності до «Батьківщини». «Під час підготовки до проведення місцевих виборів окремі політичні сили будуть використовувати так звану технологію «підсадних качок», - йдеться у розпорядженні. - Для цього будуть використовувати осіб, які за гроші будуть впливати на формування списків кандидатів у депутати місцевих рад і введуть до складу опозиційних партій потрібних владі людей. Вже зараз цей процес набирає обертів». Федорчук нагадав про персональну відповідальність за підбір і висунення кандидатів у депутати і мери. Для контролю за виконанням поставленого завдання і доручень голови «Батьківщини» Юлії Тимошенко керівництво партії розпорядилося залучити до роботи представників департаменту безпеки виконавчого секретаріату. Для них у виборчих штабах вирішено ввести нову посаду - радник керівника штабу з питань безпеки. У місцевих організаціях «Батьківщини» запевняють, що списки ще не готові, а тому перевіряти їм нічого. Нагадаємо, вибори до місцевих органів влади пройдуть в Україні 31 жовтня ц.р. Відзначимо також, що відповідно до підписаного 27 липня президентом України Віктором Януковичем законом про місцеві вибори, зокрема, партіям заборонено блокуватися для виходу на вибори, а також заборонено висувати кандидатів у депутати місцевих рад осередками, які зареєстровані менш ніж за рік до виборів. Окрім того, закон забороняє самовисування кандидатів в одномандатних округах на будь-якому рівні вище сільради. Ще одним нововведенням став пункт про формування виборчих комісій тільки представленими у Верховній Раді партіями. Вибори депутатів сільських, селищних рад будуть проводитися за мажоритарною системою відносної більшості в одномандатних виборчих округах. При цьому вибори депутатів Верховної Ради Криму, обласних, районних, міських, районних у містах рад пройдуть за змішаною мажоритарно-пропорційною системою. Вибори сільських, селищних, міських голів будуть проводитися за мажоритарною системою відносної більшості в єдиному одномандатному окрузі.

За матеріалами «Коммерсант-Украина»

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі