Міліція за тиждень склала більше двох тисяч протоколів за незаконний в'їзд до лісів

Поділитися
Співробітники Міністерства внутрішніх справ України з 4 серпня склали більше двох тисяч адміністративних протоколів за порушення заборони на в'їзд до лісу на автомобілі і за порушення вимог протипожежної безпеки у лісах. Окрім того, порушено три кримінальні справи за умисні підпали. Про це у вівторок, 10 серпня, на прес-конференції повідомив в.о. начальника Департаменту громадської безпеки Сергій Поготов.
Співробітники Міністерства внутрішніх справ України з 4 серпня склали більше двох тисяч адміністративних протоколів за порушення заборони на в'їзд до лісу на автомобілі і за порушення вимог протипожежної безпеки у лісах. Окрім того, порушено три кримінальні справи за умисні підпали. Про це у вівторок, 10 серпня, на прес-конференції повідомив в.о. начальника Департаменту громадської безпеки Сергій Поготов.Він зазначив, що з 4 серпня спеціально створені мобільні групи здійснили понад п'ять тисяч рейдів. За результатами перевірок складено 1 тисячу 308 адміністративних протоколів за порушення частини 2 статті 122 Кодексу про адміністративні правопорушення (стосовно недотримання вимог дорожнього знаку, що забороняє в'їзд до лісопаркових зон і лісових масивів) і 837 протоколів за порушення, передбачене статтею 77 кодексу (порушення вимог пожежної безпеки в лісах). Лише за минулу добу за частиною 2 статті 122 кодексу складено 250 протоколів, за порушення статті 77 кодексу - 200 протоколів. За станом на 10 серпня органи внутрішніх справ порушили три кримінальні справи за умисні підпали стерні. Всі три - у Дніпропетровській області. Поготов пояснив, що заборона на в'їзд до лісу на пожежонебезпечний період викликана турботою про безпеку громадян. «Перебування в лісі у цей період і розведення вогню можуть призвести до непередбачуваних наслідків. На сьогоднішній день ми бачимо, що відбувається у Російській Федерації. Воронезька область - подивіться. Дачники вийшли відпочивати на шашлики, і це призвело до того, що знищено село, загинули люди», - сказав він. Разом із тим, Поготов уточнив, що у даному випадку функції міліції є скоріше не каральними, а роз'яснювальними. А там, де мова йде про порушення норм законодавства, - недотримання вимог дорожнього знаку, порушення вимог пожежної безпеки або навмисні підпали, - укладаються адміністративні протоколи і порушуються кримінальні справи. Нагадаємо, 15 липня, коли в Україні встановилася спекотна погода, за розпорядженням віце-прем'єра Андрія Клюєва було прийнято рішення про посилення запобіжних протипожежних заходів. У серпні рівень небезпеки у лісах поступово зріс до четвертого (висока небезпека), а місцями - до п'ятого класу (надзвичайна). Доступ громадськості і в'їзд транспорту до хвойних лісових насаджень був обмежений.

За матеріалами ЛIГАБiзнесIнформ

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі