Голова Держкомлісгоспу: Ситуація з пожежами в Україні складна, але з російською непорівнянна

Поділитися
В Україні ситуація з лісовими пожежами складна, але порівнювати її з російською не можна, заявляє голова Державного комітету лісового господарства України Микола Шершун.
В Україні ситуація з лісовими пожежами складна, але порівнювати її з російською не можна, заявляє голова Державного комітету лісового господарства України Микола Шершун."Порівнювати ситуацію з нашими сусідами в Росії ще, слава Богу, не доводиться ... але ситуація на сьогоднішній день, без перебільшення, дуже складна", - сказав він на прес-конференції у п'ятницю в Києві. При цьому він відзначив, що на відміну від Росії в Україні збережено вертикаль управління лісовим господарством, що дозволяє забезпечити оперативні заходи впливу на ситуацію. Шершун підкреслив, що найбільш загрозлива ситуація у Луганській області, а також Запорізькій, де степи горять на площі 5-6 квадратних кубометрів. Загалом по Україні до охорони лісів від пожеж залучено понад 22 тисячі представників лісової охорони, півтори тисячі тимчасових спостерігачів, а також 6 вертольотів Мі-2 і 6 літаків Ан-2. Голова Держкомлісгоспу запевнив, що необхідне фінансування на ці заходи є. Він також повідомив, що його відомство продовжує встановлювати телевежі для спостереження за лісами. Шершун додав, що уряд при підготовці бюджету на наступний рік виділить необхідні кошти на закупівлю ще 10 вертольотів, а також на реалізацію програм із будівництва протипожежних доріг і водойм. Він також проінформував, що у даний час розробляються пропозиції до чинного законодавства щодо посилення відповідальності за лісові підпали. "Ми готуємо пропозиції, щоб уже у вересні-жовтні внести зміни до закону ... ми значно посилимо відповідальність, принаймні, разів у 10", - заявив Шершун. Водночас він висловив побоювання у зв'язку з можливими затримками заробітної плати працівникам лісогосподарської сфери. Раніше сьогодні начальник ГУ МНС України в Київській області Орест Туркевич заявив, що за час аномальної спеки у Чорнобильській зоні не зафіксовано жодної пожежі. "Я хочу вас запевнити - жодної пожежі в Чорнобильській зоні не було, окрім 500 кв.м. трави, яка була негайно ліквідована", - сказав він на брифінгу в п'ятницю у Києві. Головне управління Міністерства надзвичайних ситуацій і захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи в Києві також заявило про відсутність підвищеної концентрації шкідливих речовин у повітрі в Києві.

За матеріалами Інтерфакс-Україна

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі