Прем'єр Австралії хоче, щоб країна стала республікою після смерті британської королеви

Поділитися
Австралія повинна стати республікою після смерті королеви Єлизавети II, заявила прем'єр-міністр країни Джулія Гіллард за кілька днів до майбутніх парламентських виборів.
Австралія повинна стати республікою після смерті королеви Єлизавети II, заявила прем'єр-міністр країни Джулія Гіллард за кілька днів до майбутніх парламентських виборів.Гіллард побажала королеві довгих років життя, але відзначила, що в майбутньому зміна британського монарха могла б стати підходящим моментом для встановлення в Австралії республіки. При цьому австралійська опозиція вважає, що відмовлятися від конституційної монархії на чолі з британськими королями взагалі не варто. Головний супротивник Джуллі Гіллард на парламентських виборах, Тоні Абботт, - переконаний монархіст. Тим не менше, до цього моменту питання про те, чи ставати Австралії республікою або зберігати статус-кво, практично не піднімалося в ході нинішньої виборчої кампанії. У 1999 році в Австралії вже було проведено референдум з цього питання, і більшість проголосувала тоді за збереження британського суверена у якості формального голови своєї держави, але дискусії на цю тему не вщухають і сьогодні. Гіллард в цілому дотримується республіканських поглядів, але вона визнає, що глибоко поважає 84-річну королеву, якій бажає довгих років у доброму здоров'ї. Зараз Австралія входить до Британської співдружності, формальним головою Австралії є королева Великобританії, а всі жителі Австралії - її підданими.

За матеріалами Бі-бі-сі, Росбалта

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі