Портнов: Реформа кримінального судочинства виключить тортури в правоохоронних органах

ZN.UA Ексклюзив
Поділитися
Тортури в ході розслідування кримінальних справ будуть виключені, оскільки до відома суду будуть прийматися тільки пояснення, дані безпосередньо в суді, заявив в інтерв'ю «Дзеркалу тижня» заступник голови адміністрації президента України Андрій Портнов.
Тортури в ході розслідування кримінальних справ будуть виключені, оскільки до відома суду будуть прийматися тільки пояснення, дані безпосередньо в суді, заявив в інтерв'ю «Дзеркалу тижня» заступник голови адміністрації президента України Андрій Портнов.«Переконаний, що нова кримінально-правова модель повністю виключить тортури у правоохоронних органах. Заборона на дослідження судом доказів, отриманих незаконним шляхом, виключить цю проблему», - упевнений Андрій Портнов. На його думку, до цього призведе той факт, що, згідно із змінами, що готуються до внесення у кримінальне провадження, суд буде приймати до уваги тільки ті пояснення, які будуть озвучені безпосередньо в суді. Портнов вважає, що це зробить тортури у правоохоронних органах безглуздими. «Відповідно до нової кримінально-процесуальної ідеології, пояснення особи можуть бути дані тільки в суді. Все інше, що отримано поза судовим засіданням, взагалі не повинно прийматися до уваги. Це автоматично виключить тортури», - заявив Портнов Нагадаємо, що президент України Віктор Янукович створив робочу групу з питань реформування кримінального судочинства. Її керівником призначений міністр юстиції Олександр Лавринович, секретарем - заступник голови адміністрації президента - керівник Головного управління з питань судової реформи і судоустрою Андрій Портнов. Детальніше читайте в інтерв'ю Олександри Примаченко з Андрієм Портновим у свіжому номері «ДТ».
Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі