Екстрадиція російського торговця зброєю відстрочена через нові звинувачення

Поділитися
Екстрадиція росіянина Віктора Бута в США відстрочена через нові звинувачення на його адресу. Вони будуть розглянуті в кримінальному суді Бангкока 4 жовтня. У минулу п'ятницю Вашингтон висунув проти Буту звинувачення в шахрайстві і відмиванні грошей, оскільки не був упевнений в задоволенні власного запиту на його екстрадицію.

Екстрадиція росіянина Віктора Бута в США відстрочена через нові звинувачення на його адресу. Вони будуть розглянуті в кримінальному суді Бангкока 4 жовтня. У минулу п'ятницю Вашингтон висунув проти Буту звинувачення в шахрайстві і відмиванні грошей, оскільки не був упевнений в задоволенні власного запиту на його екстрадицію.

За словами близьких до слідства джерел, Вашингтон «поспішає з екстрадицією Бута і просить Таїланд відкликати документи, оскільки прохання Штатів вже задоволене». Раніше в прокуратурі заявили, що всього у США є 90 днів з моменту оголошення вироку на те, щоб закінчити процедуру екстрадиції. Якщо до цього моменту бізнесмен пробуде в Таїланді, то, згідно з законом, його повинні будуть негайно звільнити.

Минулого тижня міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров назвав "неправовим" і "політичним" рішення суду про екстрадицію Бута. Він також пообіцяв, що Росія вимагатиме повернути свого громадянина на батьківщину. "Жалкуємо з цього приводу  , на мій погляд, неправового рішення, політичного рішення, яке прийняв апеляційний суд в Таїланді", – сказав Лавров. "Це рішення, на основі інформації, яку ми маємо в своєму розпорядженні, було ухвалене під дуже сильним тиском ззовні, це сумно", – зазначив він.

«Щодо інтересів російського громадянина, всі ці місяці ми надавали йому допомогу, були у контакті з його адвокатами, з його сім'єю і запевняю вас, що ми продовжимо робити все необхідне, щоб домогтися його повернення на батьківщину", – додав міністр.

Раніше дружина Віктора Бута попросила російський уряд допомогти "відновити справедливість" у справі про екстрадицію її чоловіка з Таїланду в США. За словами Алли Бут, «американці просто  зухвало і відкрито» заявляють про тиск на уряд Таїланду в справі її чоловіка.

«У мене залишається єдиний вибір - звернутися до російського уряду з проханням вжити якісь кроки для відновлення справедливості в даній справі. Не далі як учора держсекретар США (Гілларі Клінтон) заявила, що буде чинитися тиск на уряд Таїланду, щоб будь-якими способами добитися екстрадиції мого чоловіка до Америки. Я вважаю, що це тиск чинився протягом усього процесу і на рішення суду в тому числі", - сказала вона.

«Я не можу зрозуміти, чому Росія до цього часу не зробила якихось жорстких заяві з даного питання», - заявила дружина російського бізнесмена і додала, що її чоловік здаватися не має наміру.

Бут був арештований в Таїланді в березні 2008 року за запитом правоохоронних органів США. Американська сторона звинувачує росіянина в нелегальних постачаннях зброї бойовикам  Колумбії. Бут усі звинувачення відкидає.

Кримінальний суд Таїланду 11 серпня 2009 року відмовив Вашингтону в екстрадиції російського бізнесмена через політичний характеру американських звинувачень і відсутності доказів. Проте апеляційний суд Таїланду 20 серпня 2010 року не підтвердив рішення суду першої інстанції і ухвалив экстрадировать Буту в США. Апеляційний суд є вищою інстанцією у справах про екстрадицію в Таїланді. Його рішення подальшому оскарженню не підлягають.

За матеріалами Граней.ру

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі