Тимошенко заявляє про намір влади перенести президентські вибори на 2017 рік

Поділитися
Лідер БЮТ Юлія Тимошенко заявляє про намір влади перенести проведення президентських виборів з 2015 на 2017 рік. Про це вона сказала, виступаючи на мітингу з нагоди Дня Незалежності у вівторок, 24 серпня, біля пам'ятника Тарасу Шевченку в Києві.
Лідер БЮТ Юлія Тимошенко заявляє про намір влади перенести проведення президентських виборів з 2015 на 2017 рік.   Про це вона сказала, виступаючи на мітингу з нагоди Дня Незалежності у вівторок, 24 серпня, біля пам'ятника Тарасу Шевченку в Києві.«Янукович поставив завдання внести зміни до Конституції і продовжити термін перебування при владі президента з 5 до 7 років. І це значить, що в 2015 році вони не хочуть бачити переобрання президента», - сказала Тимошенко. Окрім  того, за її словами, влада планує в 2012 році не проводити парламентські вибори, а провести їх у 2015 році. «Що вони планують? Вони планують в 2012 році не проводити парламентські вибори, а перенести їх на 2015 рік», - зазначила вона. За словами Тимошенко, влада налаштована у вересні внести зміни до Конституції для посилення ролі президента: «У вересні вони планують повернутися до Конституції Кучми». (Тобто що діяла до 2004 року – ред.) Тимошенко заявила, що БЮТ має намір розробити свій проект змін до Конституції і представити його до наступних виборів. «Перед наступними виборами ми будемо об'єднувати  людей навколо цієї ідеї, навколо законопроекту зі зміні Конституції», - сказала вона. Також лідер БЮТ закликала всіх припинити розмови про можливий вихід зі складу країни її регіонів, зокрема Галичини, Донбасу, Криму та інших, припинити звинувачення в украинофобії між регіонами, зробити висновки з попередніх помилок і більше уваги приділяти розвитку громадянського суспільства. Нагадаємо, що вівторок, 24 серпня, президент України Віктор Янукович заявив про необхідність у найближчому майбутньому внести зміни до Конституції. У його баченні одним з  елементів нової політичної системи повинен стати «сильний президент, у якого є практичні важелі координації, контролю, реалізації ключових питань реформ і стратегічного курсу країни». Декілька пізніше за Януковича в цілому підтримав спікер парламенту Володимир Литвин, що заявив: «Я спокійно ставлюся до того, що пропонує президент України». За матеріалами «Інтерфакс-Україна»
Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі