Співзасновник Microsoft судиться з найбільшими гравцями інтернет-комерції

Поділитися
Співзасновник американскього софтверного гіганту Microsoft Пол Ален подав до суду на одинадцять компаній, які, на його думку, порушили патенти належні Interval Licensing LLC, власником якої він є. До числа відповідачів входять: Apple, Google, AOL, Facebook, ebay, Netflix, Office Depot, Officemax, Staples, Yahoo і Youtube.
Співзасновник американскього софтверного гіганту Microsoft Пол Ален подав до суду на одинадцять компаній, які, на його думку, порушили патенти належні Interval Licensing LLC, власником якої він є. До числа відповідачів входять: Apple, Google, AOL, Facebook, ebay, Netflix, Office Depot, Officemax, Staples, Yahoo і Youtube.Позов включає порушення по чотирьох патентах, більшість з яких стосуються механізмів відображення  інформації відвідувачам сайтів. Експерти заявляють, що майже для кожної із перерахованих компаній цей аспект є основою успішного ведення бізнесу. Так, один з патентів захищає технологію, яка пропонує щось покупцеві, ґрунтуючись на тому, сторінку з якою інформацією він зараз переглядає. Інша - пропонує людям, що читають якусь статтю на сайті, ряд схожих за тематикою і ключовими героями матеріалів. Якщо підтвердиться, що інтернет-гіганти використовують саме технологію Алена, то мова йтиме про найбільше порушення авторських прав. У позові не вказана якась конкретна сума відшкодування збитків, які нібіто були нанесені співзасновнику Microsoft. Компанія Google назвала позов Алена прикладом викликаючої жаль тенденції вести конкурентну боротьбу не на ринку, а в судах. Пол Ален є одним з найбільш багатих людей в світі – його статок оцінюється в 13 мільярдів доларів. Нещодавно він підтримав ініціативу Била Гейтса і оголосив про намір пожертвувати половину свого статку на благодійні цілі.

За матеріалами: Бі-бі-сі, Engadget

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі