«Росатом» чекає офіційного рішення щодо тендеру на будівництво ядерного заводу в Україні

Поділитися
Російська держкорпорація "Росатом" чекає від України офіційного рішення стосовно тендеру на будівництво заводу з виготовлення ядерного палива, повідомив журналістам голова корпорації Сергій Кирієнко. При цьому він підкреслив, що, за його інформацією, у «Росатома» з українською стороною «вже все узгоджено».
Російська держкорпорація "Росатом" чекає від України офіційного рішення стосовно тендеру на будівництво заводу з виготовлення ядерного палива, повідомив журналістам голова корпорації Сергій Кирієнко. При цьому він підкреслив, що, за його інформацією, у «Росатома» з українською стороною «вже все узгоджено».Кирієнко підкреслив, що українські експерти рекомендували своєму уряду обрати російську технологію для реалізації цього проекту. "У нас вже все узгоджено з нашими українськими партнерами. Залишився останній етап, це етап закриття тендеру", - сказав глава "Росатома". "Я прочитав повідомлення, в якому звучало, що експерти рекомендували уряду України працювати за російською технологією. Ми впевнені, що та пропозиція, яку ми зробили українським партнерам з точки зору технології та економіки, безумовно, краща", - додав Кирієнко. У тендері беруть участь російська паливна компанія ВАТ "ТВЕЛ" і японо-американська Westinghouse. "Інше питання що це тендер. Ми будемо чекати офіційного рішення тендерної комісії, офіційного повідомлення. І якщо ми стаємо офіційним переможцем, ми готові відповідно до домовленостей з урядом України у дуже стислі терміни - там все вже опрацьовано, коли ми подавали тендерну документацію - відповідне виробництво на території України створити як СП", - заявив глава "Росатома". Він підкреслив, що це лише частина спільної роботи в атомній сфері і у Росії є також тристоронні проекти з Україною та Казахстаном. "У нас є великі тристоронні проекти. Думаю, що ці можливості у нас теж будуть розвиватися", - сказав Кирієнко. У той же час помічник директора представництва американської корпорації Westinghouse Electric Світлана Меркулова повідомила, що російська корпорація ТВЕЛ стала переможцем конкурсу з вибору технології створення в Україні підприємства з виготовлення ядерного палива для реакторів ВВЕР-1000. «Ми отримали повідомлення, в якому нам дякують за участь у конкурсі і повідомляють, що міжвідомча комісія прийняла рішення на користь ТВЕЛ», - розповіла вона.

За матеріалами Росбалта, Інтерфакс-Україна

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі