Литвин повернув уряду проект держбюджету-2011

Поділитися
Голова Верховної Ради України Володимир Литвин повернув Кабінету міністрів проект державного бюджету на 2011 рік із пропозицією розробити держбюджет на наступний рік на основі нового Податкового кодексу.
Голова Верховної Ради України Володимир Литвин повернув Кабінету міністрів проект державного бюджету на 2011 рік із пропозицією розробити держбюджет на наступний рік на основі нового Податкового кодексу.Про це Ливтин заявив під час прес-конференції у місті Березне (Рівненська область) у вівторок, 14 вересня. Спікер повідомив, що Кабмін вніс на розгляд Верховної Ради держбюджету на наступний рік напередодні. «Я повернув сьогодні Кабінету міністрів проект державного бюджету на 2011 рік із пропозицією, яка збігається з позицією президента і Ради регіонів, щоб Кабмін вніс до державного бюджету на новій податковій основі», - сказав Литвин. Він зазначив, що це «відповідає логіці подій». Спікер нагадав, що Верховна Ради прийняла рішення обговорити Податковий кодекс і таким чином підтвердила рішення, що держбюджет повинен бути прийнятий на новій податковій основі. Литвин підкреслив, що у нього були всі підстави не реєструвати даний проект держбюджету. Як повідомлялося, раніше президент Віктор Янукович і прем'єр-міністр Микола Азаров висловлювалися за прийняття бюджету на наступний рік на основі нового Податкового кодексу.Очікується, що Кабмін розгляне і затвердить доопрацьований проект Податкового кодексу на засіданні 15 вересня. Відзначимо також, що НБУ прогнозує інфляцію в Україні в 2010 році на рівні 10,5%, у 2011 році - 11,2% на тлі уповільнення темпів зростання ВВП. На його думку, зростання ВВП у 2010 році оцінюється на рівні 4%, у 2011 році - 3,7%. Уряд України, на відміну від НБУ, очікує зростання ВВП у 2010 році на рівні 3,7% при інфляції 13,1%, у 2011 році - 4,5% і 8,9%.

За матеріалами «Інтерфакс-Україна»

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі