Опозиційні партії до 5 жовтня узгодять свої дії в зв'язку з рішенням КС

Поділитися
Чотирнадцять опозиційних партій до 5 жовтня узгодять свої дії в зв'язку з рішенням Конституційного суду про скасування політреформи-2004. Про це 1 жовтня повідомив лідер партії «Громадянська позиція» Анатолій Гриценко після засідання представників опозиційних партій.
Чотирнадцять опозиційних партій до 5 жовтня узгодять свої дії в зв'язку з рішенням Конституційного суду про скасування політреформи-2004. Про це 1 жовтня повідомив лідер партії «Громадянська позиція» Анатолій Гриценко після засідання представників опозиційних партій. Він проінформував, що в зустрічі взяли участь заступник голови «Батьківщини» Олександр Турчинов, заступник голови Європейської партії Володимир Лановий, заступник голови «Нашої України» Андрій Парубій, лідер партії «Реформи і порядок» Сергій Соболєв. Також були присутні лідер Народного руху України Борис Тарасюк, заступник глави Всеукраїнського об'єднання «Свобода» Андрій Мохник, заступник голови УРП «Собор» Павло Тарасюк і лідер Української народної партії Юрій Костенко. У засіданні також взяли участь лідер партії «Українська платформа» Павло Жебрівський, заступник голови партії «Фронт змін» Андрій Пишний, лідер «Народної самооборони» Юрій Луценко та заступник голови «Єдиного центру» Ігор Попов. З технічних причин на зустріч не зміг приїхати лідер Партії захисників Вітчизни Юрій Кармазін. За словами Гриценка, представники опозиційних партій вирішили вимагати відставки суддів Конституційного суду, а також заявили про необхідність проведення дострокових президентських і парламентських виборів. «Остаточні позиції, тактичні та стратегічні кроки буде узгоджено до вівторка. А в ці два дні опозиційні партії проведуть засідання своїх керівних органів для того, щоб заручитися легітимними рішеннями, оскільки сьогодні була розмова тільки керівників і деяких заступників», - сказав політик. Він також зазначив, що під час зустрічі представників опозиційних партій розглядалася можливість проведення акцій протесту в зв'язку з сьогоднішнім рішенням КС. «Ми розуміємо, який стан у суспільстві, розуміємо, що зараз йде виборча кампанія, й саме тому конкретні кроки, які буде визначено, все буде заявлено у вівторок», - пообіцяв Гриценко. Крім того, Гриценко зазначив, що для вирішення ситуації, яка склалася необхідно вносити зміни до Конституції законним шляхом, «але це не може зробити чинний парламент і Президент, це мають зробити інші люди».

За матеріалами: УНИАН

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі