«Антонов» отримав допуск до тендеру Пентагона

Поділитися
Консорціум АНТК імені Антонова (входить до держхолдингу «Антонов») і USAerospace отримали допуск до участі в тендері Міноборони США на постачання літаків-паливозаправників військово-повітряних сил США. За різними оцінками контракт складе від 35 до 50 мільярдів доларів. Про це повідомив президент ДП «Антонов» Дмитро Ківа на 7-му міжнародному авіасалоні «Авіасвіт XXI».
Консорціум АНТК імені Антонова (входить до держхолдингу «Антонов») і USAerospace отримали допуск до участі в тендері Міноборони США на постачання літаків-паливозаправників військово-повітряних сил США. За різними оцінками контракт складе від 35 до 50 мільярдів доларів. Про це повідомив президент ДП «Антонов» Дмитро Ківа на 7-му міжнародному авіасалоні «Авіасвіт XXI».«Ми не встигли вчасно оформити свою участь, але терміни продовжили на наше прохання, і ми тепер візьмемо участь у конкурсі», - повідомив Ківа. Нагадаємо, раніше американська компанія US Aerospace, що представляє консорціум з українським Авіаційним науково-технічним комплексом імені Антонова, подала до Головного контрольного управління США другу скаргу на ВВС, намагаючись опротестувати виключення своєї заявки на участь у тендері ВПС США KC-X на розробку і постачання літаків-заправників нового покоління. Восени 2009 року ВПС США оголосили тендер на розробку і постачання нового типу літаків заправників KC-X - замість основних літаючих танкерів KC-135 Stratotanker фірми Boeng, які були прийняті на озброєння ще в кінці 1950-х років. У лютому 2010 р. Пентагон оприлюднив вимоги до літаків. З переможцем тендеру буде укладено контракт на збірку 179 танкерів, що літають. Очікується, що АНТК імені «Антонов» представить на тендері три різні моделі літаків: Ан-124-KC, Ан-122-KC і Ан-112-KC. Як відзначають самі представники української компанії, ці машини мають низку переваг, зокрема їхній корпус міцніший. Окрім того, ці літаки можуть здійснювати зліт і посадку на мокре покриття злітно-посадкової смуги. Якщо контракт із АНТК імені Антонова все ж таки буде підписаний, літаки для ВПС США будуть виготовлятися в Україні, однак остаточна збірка буде здійснюватися у США.

За матеріалами «Лівого берегу»

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі