Опозиція внесла до ВР проект постанови про дострокові вибори

Поділитися
Голова Народного руху України, народний депутат Борис Тарасюк та народний депутат Сергій Міщенко, у вівторок, 5 жовтня, внесли на розгляд парламенту проект Постанови Верховної Ради «Про дострокові вибори президента України та народних депутатів України».
Голова Народного руху України, народний депутат Борис Тарасюк та народний депутат Сергій Міщенко, у вівторок, 5 жовтня, внесли на розгляд парламенту проект Постанови Верховної Ради «Про дострокові вибори президента України та народних депутатів України».У той же час, на офіційному сайті парламенту цей документ не міститься в переліку зареєстрованих. Проектом Постанови пропонується провести дострокові вибори президента України та народних депутатів України 27 березня 2011 року. Окрім того, депутати пропонують доручити Кабінету міністрів забезпечити фінансування проведення вказаних позачергових виборів, а Центральній виборчій комісії - забезпечити проведення дострокових виборів відповідно до Конституції України, законів України «Про вибори президента України» і «Про вибори народних депутатів України». У пояснювальній записці до проекту Постанови, наголошується, що метою його прийняття є «забезпечення конституційної відповідальності президента України, Верховної Ради, Кабінету міністрів, інших органів державної влади, політичної стабільності в державі, гарантування конституційних прав і свобод людини і громадянина, безперервності дії Конституції України , її верховенства як Основного Закону держави». Окрім того, Тарасюк і Міщенко внесли до парламенту проект Постанови про створення Тимчасової слідчої комісії у зв'язку з рішенням Конституційного Суду України щодо скасування Конституційної реформи 2004-го року. Зазначеним проектом пропонується сформувати Тимчасову слідчу комісію в складі 9 народних депутатів України, на яку покласти завдання з оцінювання дій суддів Конституційного Суду при винесенні цього рішення. Як наголошується в пояснювальній записці до проекту Постанови, «внесення змін до Конституції України належить до виключної компетенції Верховної Ради України». Відповідно до зазначених рішень Конституційного Суду України, відновлено дію Конституції України в редакції, яка існувала до внесення до неї змін у 2004-му році. «Тобто, Конституція України викладена в новій редакції без рішення Верховної Ради України», - підкреслюють парламентарі. Нагадаємо, 5 жовтня десять опозиційних партій зробили заяву, в якій зажадали провести у 2011 році дострокові вибори президента і Верховної Ради. 4 жовтня, опозиція зареєструвала у Верховній Раді проект постанови щодо проведення чергових виборів до Верховної Ради 27 березня 2011 року. 1 жовтня Конституційний суд визнав неконституційним закон «Про внесення змін до Конституції України» від 8 грудня 2004 № 2222-IV (так звана політреформа 2004 року) у зв'язку з порушенням процедури його розгляду і прийняття. Відзначимо, в Раді вже зареєстрований проект постанови стосовно проведення парламентських виборів 27 березня 2011 року.

За матеріалами УНІАН

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі