15 суддів Верховного суду України подали заяви про відставку

ZN.UA Ексклюзив
Поділитися
За інформацією "Дзеркала тижня", парламентський комітет з питань правосуддя за поданням Вищої ради юстиції планує передати до ВР рішення рекомендувати парламенту звільнити 118 суддів різних рівнів у зв'язку з поданням заяви про відставку.
За інформацією "Дзеркала тижня", парламентський комітет з питань правосуддя за поданням Вищої ради юстиції планує передати до ВР рішення рекомендувати парламенту звільнити 118 суддів різних рівнів у зв'язку з поданням заяви про відставку.Зокрема, подали заяви про відставку 15 суддів зі складу Верховного Суду України, 4 судді з Вищого адміністративного суду України, 2 судді Вищого господарського суду України. Також подали прохання про відставку 16 суддів апеляційного суду Донецької області. Як повідомляло «Дзеркало тижня», після набуття чинності  Закону України «Про судоустрій та статус суддів» судді почали масово подавати заяви про відставку. За інформацією видання, на даний момент відбувається «вимивання» ядра суддівського корпусу. Із системи переважно йдуть найбільш досвідчені і професійно підготовлені судді. Також, за даними «Дзеркала тижня», парламентський комітет з питань правосуддя підготував проект рішення рекомендувати Верховній Раді обрати на посаду судді Вищого спеціалізованого суду з розгляду цивільних і кримінальних справ Леоніда Фесенко, який раніше повідомляв про те, що пропозицію очолити новий вищий суд він  «отримав особисто від президента». З проектом рішення про звільнення суддів можна ознайомитися тут.
Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі