Асоціація міст України: У разі прийняття Податкового кодексу місцеві бюджети втратять більше 2,2 млрд грн

ZN.UA Ексклюзив
Поділитися
Через зміни, що передбачені ухваленим у четвер, 7 жовтня, у першому читанні проектом Податкового кодексу, прямі щорічні втрати місцевих бюджетів можуть скласти понад 2,2 мільярда гривень. Про це заявляють в аналітичному центрі Асоціації міст України (АМУ).
Через зміни, що передбачені ухваленим у четвер, 7 жовтня, у першому читанні проектом Податкового кодексу, прямі щорічні втрати місцевих бюджетів можуть скласти понад 2,2 мільярда гривень. Про це заявляють в аналітичному центрі Асоціації міст України (АМУ).За його підрахунками, доходи місцевих бюджетів, які не компенсуються міжбюджетними трансфертами, можуть зменшитися на 2,258 мільярда гривень. Експерт Асоціації міст України Юрій Ганущак у зв'язку з цим констатував, що Податковий кодекс, у разі його прийняття, дуже негативно вплине на місцеві бюджети. «Загальне враження - у податковій та Мінфіні людей, які знають, що таке місцеві податки і взагалі теорію місцевих податків, немає», - зазначив він. Юрій Ганущак також зазначив, що Асоціація міст України не була залучена до розробки проекту Податкового кодексу, хоча і повинна була брати участь у цьому процесі в якості консультанта. «Якщо за Бюджетним кодексом і були консультації, то стосовно Податкового кодексу навіть не було спроб навіть будь-яких переговорів», - підкреслив він.
Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі