Лавринович: Система місцевого самоврядування буде змінюватися після широкої дискусії з громадськістю

ZN.UA Ексклюзив
Поділитися
Зміни в системі місцевого самоврядування, обіцяні президентом Віктором Януковичем, будуть прийняті тільки після широкої суспільної дискусії, яка забезпечить їм належну суспільну підтримку, заявив в інтерв'ю «Дзеркалу тижня» міністр юстиції України Олександр Лавринович.
Зміни в системі місцевого самоврядування, обіцяні президентом Віктором Януковичем, будуть прийняті тільки після широкої суспільної дискусії, яка забезпечить їм належну суспільну підтримку, заявив в інтерв'ю «Дзеркалу тижня» міністр юстиції України Олександр Лавринович.«Я хочу, щоб ми професійною мовою поговорили з експертами, - підкреслив міністр юстиції. - І послухали, що з цього приводу думають люди. Тому що це те питання, де громадяни можуть досить точно розуміти наслідки прийнятих рішень. Це не ті питання, які не доцільно виносити на обговорення громадськості». На думку міністра, при реформуванні системи місцевого самоврядування необхідно враховувати досвід сусідніх країн, а також забезпечити належні зміни в адміністративно-територіальному устрої країни. «Очевидно, що нам потрібно буде уважно подивитися на ті зміни, які відбувалися у сусідніх країнах. До того ж навряд чи можна провести реальні реформи у місцевому самоврядуванні без зміни адміністративно-територіального устрою. Однак все це потребує професійної неспішної дискусії фахівців і суспільства. Щоб прийняте рішення про реформування було зрозумілим Україні. І щоб воно мало громадську підтримку», - заявив Лавринович. При цьому він відмовився назвати журналістові «ДТ» ті основні моменти майбутньої реформи, які планується винести на загальне обговорення. «Вони будуть названі тоді, коли прийде для цього час. Коли будуть прийняті рішення, які саме пропозиції виносити», - заявив Лавринович. Детальніше читайте в інтерв'ю Інни Ведерникової з Олександром Лавриновичем у свіжому номері «ДТ».
Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі