ЄС виділить Україні 43 мільйони євро на інституційний розвиток

Поділитися
Меморандум про взаєморозуміння між урядом України та Європейською Комісією щодо рамкового документу програми всеосяжного інституційного розвитку було підписано в середу, 13 жовтня, у Брюсселі в рамках візиту прем'єр-міністра Миколи Азарова.
Меморандум про взаєморозуміння між урядом України та Європейською Комісією щодо рамкового документу програми всеосяжного інституційного розвитку було підписано в середу, 13 жовтня, у Брюсселі в рамках візиту прем'єр-міністра Миколи Азарова.За словами посла України при ЄС Костянтина Єлісєєва, Меморандум передбачає надання допомоги у зміцненні спроможності українських інститутів виконувати зобов'язання щодо інтеграції в ЄС. За його словами, мова йде, насамперед, про сфери санітарного та фітосанітарного контролю, транспортних послуг і торгівлі. Він також повідомив, що гроші будуть надаватися в рамках програми «Східне партнерство», а сам Меморандум розрахований на два роки, починаючи з 2011 року. Нагадаємо, 30 вересня, Посол Республіки Польща в Україні Яцек Ключковський заявив, що Європа готова щорічно вкладати в Україну сотні мільйонів євро. Керівник делегації Європейського банку реконструкції і розвитку (ЄБРР), директор від Європейської комісії Васси Лелакіс у п'ятницю, 24 вересня, під час зустрічі з головою Верховної Ради України Володимиром Литвином повідомив про фінансування трьох проектів в Україні на суму близько 2 млрд євро, які будуть здійснюватися під гарантії держави.

За матеріалами УНІАН

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі