Рада планує розглянути проект Податкового кодексу в другому читанні 4 листопада

Поділитися
Верховна Рада 4 листопада планує розглянути у другому читанні проект Податкового кодексу. Про це під час погоджувальної ради у понеділок, 18 жовтня, повідомив голова парламенту Володимир Литвин.
Верховна Рада 4 листопада планує розглянути у другому читанні проект Податкового кодексу. Про це під час погоджувальної ради у понеділок, 18 жовтня, повідомив голова парламенту Володимир Литвин.Він нагадав, що через два дні завершується подання пропозицій до проекту Податкового кодексу для підготовки його до другого читання. Спікер повідомив також, що минулої суботи він мав розмову з головою комітету з питань податкової політики Віталієм Хомутинником, який запевнив, що над проектом Податкового кодексу ведеться плідна робота. Голова ВР також попросив інші парламентські комітети приєднатися до цієї роботи. Також, за словами Литвина, щодо цього документу необхідно знайти спільну точку зору з урядом. «Я прошу уряд, щоб ми працювали разом для того, щоб на наступний пленарний тиждень, десь, орієнтовно, 4 листопада, ми могли вийти на розгляд цього питання. Але, разом з тим, нам потрібен високий рівень домовленості», - сказав Литвин.Терміни подання податкової декларації з податку на прибуток і ПДВ пропонують збільшитиРобоча група з доопрацювання проекту Податкового кодексу пропонує змінити терміни подання податкової декларації: з податку на прибуток - один раз на рік (замість кварталу), з податку на додану вартість - щоквартально (замість одного разу на місяць). Про це повідомили в Комітеті Верховної Ради з питань митної та податкової політики. «Під час доопрацювання проекту Податкового кодексу до другого читання в ньому з'явиться низка положень, спрямованих на створення сприятливих умов для функціонування малого та середнього бізнесу», - заявив Хомутинник. За його словами, комітет пропонує запровадити для підприємств, які будуть перебувати на податкових канікулах, спрощений порядок ведення бухгалтерського та податкового обліків, а також спрощену форму податкової звітності з податку на прибуток. «Зокрема, для фізичних осіб-підприємців буде зменшена сума єдиного податку на суму витрат, понесених у зв'язку з придбанням касових апаратів. Якщо ціна касового апарата буде вищою, ніж сума податку за місяць, зменшення податку буде діяти той період, який необхідний для повної компенсації його вартості. Також слід зазначити, що для підприємців-користувачів касових апаратів буде збільшено оборот з 300 до 500 тисяч гривень, що, у свою чергу, буде стимулювати їх встановлення», - додав парламентарій. Нагадаємо, 7 жовтня Рада прийняла кодекс у першому читанні. Прем'єр-міністр Микола Азаров прогнозує його прийняття в цілому не пізніше першої декади листопада.

За матеріалами УНІАН

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі