Адвокат Пукача скаржиться на тиск з боку Генпрокуратури

Поділитися
© serc.carleton.edu
Слідчий Генеральної прокуратури України тисне на Олексія Пукача, який є головним обвинуваченим у справі про вбивство журналіста Георгія Гонгадзе, з метою змінити адвоката. Про це в понеділок, 18 жовтня, повідомляє «Українська правда» з посиланням на нинішнього захисника підозрюваного Олега Мусієнка.
Слідчий Генеральної прокуратури України тисне на Олексія Пукача, який є головним обвинуваченим у справі про вбивство журналіста Георгія Гонгадзе, з метою змінити адвоката. Про це в понеділок, 18 жовтня, повідомляє «Українська правда» з посиланням на нинішнього захисника підозрюваного Олега Мусієнка.«12 і 18 жовтня Олексія Пукача двічі без мого відома привозили до слідчого управління Генпрокуратури на Борисоглібській з метою нав'язати йому нового захисника. Мені це підтверджував сам Пукач», - повідомив він. Олег Мусієнко при цьому звинуватив слідчого Генпрокуратури в порушенні права на захист, гарантованого 55 статтею Конституції і 46-48 статтями Кримінально-процесуального кодексу. За його словами, Олексія Пукача приводили на бесіду із заступником генпрокурора Ренатом Кузьміним, який виступає куратором Управління з розслідування особливо важливих справ. «12 жовтня Кузьмін зустрічався з Пукачем, після чого до Пукача прийшов новий слідчий Грищенко разом з наглядаючим прокурором, які почали його переконувати змінити захисника», - розповів адвокат. Однак, зазначив Олег Мусієнко його клієнт наполіг, щоб його інтереси і надалі захищав саме він, після чого «18 жовтня Пукача знову привезли в Генпрокуратуру на Борисоглібській». Адвокат в цьому зв'язку зазначив, що жодних слідчих дій з Пукачем без участі його як захисника проводитись не може. За словами Мусієнка, мета слідчого - виділити справу щодо замовників вбивства Георгія Гонгадзе в окреме провадження і «поховати її». «Тоді як моя позиція, узгоджена разом з Пукачем - за вбивство Гонгадзе мають відповідати Леонід Кучма і Володимир Литвин, а також Микола Джига, який створював Пукачу алібі», - сказав Олег Мусієнко. Як повідомляло «Дзеркало тижня», 8 жовтня було змінено слідчого у справі Георгія Гонгадзе. Слідчу групу замість Олександра Харченка очолив Владислав Грищенко. Нагадаємо, 14 вересня Генпрокуратура заявила, що завершує досудове слідство у справі про вбивство Гонгадзе. Слідство встановило, Олексій Пукач отримав наказ убити журналіста від екс-глави МВС Юрія Кравченка. Проте вже 17 вересня заступник генпрокурора Ренат Кузьмін продовжив термін слідства у справі Олексія Пукача до 14 грудня 2010 року.

За матеріалами «Українська правда»

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі