Білл Клінтон губив коди запуску ядерних ракет США

Поділитися
Коди доступу до ядерної валізки США під час перебування Білла Клінтона на посаді президента були згублені два місяці. Про це написав у книзі спогадів колишній член Об'єднаного комітету начальників штабів США.

Коди доступу до ядерної валізки США під час перебування Білла Клінтона на посаді президента були згублені два місяці. Про це написав у книзі спогадів колишній член Об'єднаного комітету начальників штабів США.

Генерал Х'ю Шелтон, що служив в Об'єднаному комітеті начальників штабів під час правління Клінтона, зокрема, розповідає, що в певний момент були втрачені коди доступу до ядерної валізки. «Коди були відсутні кілька місяців. Це дуже, дуже серйозно. Ми ходили по лезу бритви», - йдеться в книзі генерала у відставці.

«Це тільки у фільмах президенти носять ці коди навколо своєї шиї. У житті їх зберігає один з помічників, але цей помічник повинен бути завжди поруч з президентом, як приклеєний», - розповідає генерал. Він додає, що Клінтон не знав, що помічник в певний момент згубив коди.

Таємні коди мають мінятися кожні чотири місяці. І при черговій перевірці помічник президента, який відповідає за зберігання шифрів, заявив, що коди знаходяться у президента, а той на важливій нараді і його не можна турбувати. Через місяць історія повторилася.

Про те, що сталося з помічником, Шелтон не повідомляє, але називає цей епізод з історії Білого дому не інакше, як «комедією помилок».

За словами Френ Таунсенд, що служила помічником з безпеки під час президентства Джорджа Буша, складно уявити собі більш серйозне порушення національної безпеки. «(Ці коди) відповідають за можливість президента скомандувати і провести ядерну атаку», - цитує Таунсенд CNN.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі